Η μοναδική παραλία στο Ρέθυμνο που δε θυμίζει σε τίποτα οποιαδήποτε άλλη στην Ελλάδα | ΦΩΤΟ

by Αντώνης Βαλμάς

Η ομορφιά των παραλιών της Κρήτης είναι σίγουρα μοναδική, ωστόσο υπάρχει μία παραλία που δεν θυμίζει σε τίποτα οποιαδήποτε άλλη παραλία της Κρήτης ή της Ελλάδας, καθώς συναντάμε κάτι μοναδικό.

Πρόκειται για την φημισμένη παραλία της Πρέβελης, γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελης ή Φοίνικας, η οποία βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και είναι μια όμορφη, αμμουδερή παραλία με το δάσος από φοίνικες να την κάνει να φαίνεται εξωτική.

Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι ότι στο σημείο που βρίσκεται η παραλία, υπάρχουν και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό, ακόμα και το καλοκαίρι. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα πριν χυθεί στη θάλασσα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Ότι όποιος επιλέξει τη συγκεκριμένη παραλία για το μπάνιο του θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει είτε στα νερά της θάλασσας, είτε στα νερά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού!

Χάρη σε αυτό το ασυνήθιστο περιβάλλον που δεν συναντά κανείς εύκολα, η παραλία συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, ενώ οι φοίνικες στις όχθες του ποταμού προσφέρουν πλούσια σκιά σε όποιον θέλει να κάνει έναν μικρό περίπατο. Στην ειδυλλιακή αυτή παραλία οι επισκέπτες κάνουν μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά και απολαμβάνοντας την άγρια βλάστηση στο εντυπωσιακό σκηνικό.

Ο επίγειος αυτός παράδεισος δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένος κι έτσι διατηρεί την παρθένα ομορφιά του. Πιθανόν επίσης αν βρεθείτε εκεί να τύχει να υπάρχουν ισχυροί άνεμοι λόγω του γεγονότος ότι η παραλία είναι ανοιχτή προς τα νότια.

Το σίγουρο είναι πως αν την επισκεφθείτε θα απολαύσετε μια μοναδική, διπλή εμπειρία.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα