Η πιο επικίνδυνη, άγνωστη παραλία της Ελλάδας, που όταν σηκώνει κύμα απαγορεύεται να κολυμπήσεις

by Αντώνης Βαλμάς

Παραλία Νας: Ίσως η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας

Παραλία Νας: Στη βόρεια πλευρά του νησιού βρίσκεται η παραλία του Να. Είναι μια μικρή παραλία κοντά στο χωριό Αρμενιστής με χοντρό κόκκο άμμου και μικρά  βότσαλα . Το νερό βαθαίνει απότομα . Όταν φυσάει βοριάς αναπτύσσεται κυματισμος με πολύ επικίνδυνα ρεύματα για τους κολυμβητές. Στην πίσω πλευρά της παραλίας υπάρχει πυκνή βλάστηση με ένα μικρό ποτάμι.

Παραλία Νας: Η πιο επικίνδυνη, άγνωστη ελληνική παραλία

Από τις ομορφότερες ακτές της Ικαρίας, ο Νας δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού. Θα τον βρείτε σε μια μαγική τοποθεσία κοντά στο χωριό Αρμενιστής. Συγκεκριμένα σττο σημείο όπου ο ποταμός Χάλαρης ενώνεται με το πέλαγος. Η αμμώδης και βοτσαλωτή ακτή του περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση, καταρράκτες και πηγές, ενώ το γραφικό τοπίο συμπληρώνουν τα ιστορικά ερείπια ναού αφιερωμένου στη θεά Άρτεμις, που θα δείτε στη μια άκρη της παραλίας.

Για να κολυμπήσετε με φόντο το ασυνήθιστο αυτό σκηνικό θα πρέπει να κατεβείτε λίγα σκαλοπάτια. Μια κατάβαση που θα ανταμειφθεί από την ομορφιά που θα αντικρύσετε. Στην παραλία Νας καταλήγει ο Γύρος των Ραχών, μια από τις γραφικότερες διαδρομές της Ικαρίας. Εδώ μπορείτε να κάνετε και γυμνισμό. Μετά το μπάνιο σας μπορείτε να απολαύσετε τοπικές λιχουδιές με θέα το φαράγγι του Χάλαρη στα ταβερνάκια που είναι χτισμένα στο χείλος ενός γκρεμού. Είναι κρεμασμένα σχεδόν από τα βράχια. Στο ίδιο σημείο θα βρείτε και καταλύματα, αν θέλετε να μείνετε στη γραφική αυτή τοποθεσία.

Αν βρεθείτε εδώ την ώρα που δύει ο ήλιος, η εικόνα που θα αντικρύσετε θα σας μείνει αξέχαστη.

Παραλία Νας: Η πιο επικίνδυνη, άγνωστη ελληνική παραλία

Τι επικίνδυνο υπάρχει στην παραλία Να

Σε όλο της το μήκος έχει άμμο και ψιλό βότσαλο με κρυστάλλινα νερά, τα οποία ωστόσο ακόμα και όταν φυσάει ελάχιστα είναι επικίνδυνα λόγω των ρευμάτων!

Επιπρόσθετα όταν πνέουν βόρειοι άνεμοι τότε δημιουργούνται μεγάλα κύματα, τα οποία είναι πιθανόν να σας παρασύρουν στα βράχια. Ακριβώς λόγω αυτής την επικινδυνότητας των νερών, υπάρχει σκοινί από την παραλία μέχρι βαθιά στη θάλασσα, το οποίο σε περίπτωση ανάγκης θα σας βοηθήσει να βγείτε στην ακτή.

Παραλία Νας: Η πιο επικίνδυνη, άγνωστη ελληνική παραλία

Δε διαθέτει οργάνωση, αν εξαιρέσουμε κάποιες λιγοστές ομπρέλες που είναι μόνιμα τοποθετημένες, επομένως θα πρέπει να φροντίσετε να την επισκεφθείτε με το δικό σας εξοπλισμό ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ, νερό και φαγητό, από τα μαγαζιά που βρίσκονται πάνω από την παραλία, πριν ξεκινήσετε το περπάτημα προς αυτήν.

Ο Νας είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής στους γυμνιστές και τους φίλους του ελεύθερου κάμπινγκ.

Παραλία Νας: Η πιο επικίνδυνη, άγνωστη ελληνική παραλία

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς από τον κεντρικό δρόμο Αγίου Κήρυκου – Αρμενιστή. Αφότου περάσετε τον Αρμενιστή και διανύσετε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων, θα χρειαστεί να αφήσετε στο κεντρικό δρόμο το αυτοκίνητό σας και να κατεβείτε ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια που θα σας οδηγήσει αρχικά στο ποτάμι και στην συνέχεια, είτε μέσα από το ποτάμι είτε από τα βράχια, στην παραλία.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν