Η πιο ερημική, δωρεάν παραλία της Αττικής, που πας με το ψυγειάκι σου και περνάς μαγικά με 10 ευρώ στο σύνολο

by Αντώνης Βαλμάς

Πόρτο Εννιά: Μια υπέροχη ερημική παραλία

Πόρτο Εννιά: Το Πόρτο Εννιά (Δημοτική Κοινότητα Κερατέας – Δημοτική Ενότητα ΚΕΡΑΤΕΑΣ), ανήκει στον δήμο ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Γενικές πληροφορίες για την παραλία Πόρτο 9

Η επίσημη ονομασία είναι “το Πόρτο Εννιά”. Έδρα του δήμου είναι το Λαύριο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Πόρτο Εννιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Κερατέας, του πρώην Δήμου ΚΕΡΑΤΕΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η πιο ερημική, δωρεάν παραλία της Αττικής, που πας με το ψυγειάκι σου και περνάς μαγικά με 10 ευρώ στο σύνολο

Έχει υψόμετρο 41 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,7882283458 και γεωγραφικό μήκος 24,0781173437.

Η αμμουδερή παραλια Πόρτο Εννιά βρίσκεται στην περιοχή της Κερατέας. Μία πολή καλή επιλογή για όσους θέλουν μία ήσυχη παραλία της Αττικής (εκτός τα σαββατοκύριακα )με εύκολη πρόσβαση.

Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα, καθότι η παραλία είναι ανοργάνωτη. Ιδανικός  προορισμός για όσους θέλουν να χαρούν την άμμο της παραλίας και τα πεντακάθαρα νερά της.

Η περιγραφή της ακτής της παραλίας του Πόρτο Εννιά

Η βόρεια παραλία του Πόρτο Εννιά ανήκει στα ανατολικά παράλια της Αττικής και πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Όρμου Εννιά. 

Πόρτο Εννιά: Μια κρυφή ανοργάνωτη παραδεισένια παραλία

Είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και προσβάσιμη με αυτοκίνητο.

Η κολυμβητική ακτή αποτελεί το παράλιο τμήμα ενός κλειστού κόλπου μήκους 80μ. Η ακτή καταλαμβάνει το σύνολο του κόλπου, έχει μέσο πλάτος 20 μέτρα και νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Η παράκτια ζώνη είναι φυσική χωρίς παρεμβάσεις και στο όριό της εμφανίζεται σποραδική ποώδης βλάστηση. Τόσο το χερσαίο τμήμα της ακτής όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας είναι αμμώδεις και έχει ήπια κλίση, αφού η ισοβαθής των 5 μέτρων απαντάται σε αποστάσεις της τάξης των 90 μέτρων από την ακτή. Τέλος, τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα έχουν κανονικό βάθος.

Πόρτο Εννιά: Μια κρυφή ανοργάνωτη παραδεισένια παραλία

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και διαθέτει μόνο μικρό αριθμό καλαθιών απορριμμάτων. Η ακτή χρησιμοποιείται κατεξοχήν για κολύμβηση και είναι προσβάσιμη οδικώς με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Τα κατοικίδια επιτρέπονται στην παραλία και ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 150 άτομα.

Η άμεση περιοχή γύρω από την παραλία έχει οικιστική και παραθεριστική χρήση λόγω της παρουσίας μόνιμων και παραθεριστικών οικιών. Η δόμηση της περιοχής παρ’ όλα αυτά δεν είναι συνεχής, αφού ενδιαμέσως των δομημένων επιφανειών εντοπίζονται εκτάσεις με αυτοφυή χαμηλή βλάστηση.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν