Καλύτερη και από το Μύρτο και τους Εγκρεμνούς: Η ωραιότερη, κρυφή παραλία της Ελλάδας που την ξέρουν ελάχιστοι

by Αντώνης Βαλμάς

Κουτσουπιά: Ίσως από τις ωραιότερες κρυφές παραλίες της Ελλάδα μας

Κουτσουπιά: Στη διαδρομή από Πόρο πρός Σάμη υπάρχει μία παραλία για την οποία δεν υπάρχει πρόσβαση απο τη στεριά. Επομένως για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να διαθέτετε κάποι πλωτό μέσο.

Κουτσουπιά: Πως θα βρεις την ομορφότερη κρυφή παραλία

Είναι η παραλία Κουτσουπιά που βρίσκεται ανάμεσα στα ακρωτήρια Μακρυά Πούντα και Λυγιά. Η λευκή άμμος με τα ψιλά βότσαλά και τα καθάρια γαλανά νερά, αλλά και η πυκνή βλάστηση και οι βίγλες που υπάρχουν στη διαδρομή απο την εποχή που υπήρχαν πειρατές θα είναι αυτά που θα θυμάστε για καιρό. Μια ονειρική παραλία που αν διαθέτετε σκάφος δε θα πρέπει να χάσετε.

Κουτσουπιά: Πως θα βρεις την ομορφότερη κρυφή παραλία

Πρόκειται για μια ακρογιαλιά με βασικά χαρακτηριστικά της την λευκή άμμο και τα πάλλευκα βότσαλα. Επίσης τα γαλαζοπράσινα βαθιά και πεντακάθαρα νερά και τα καταπράσινα δέντρα –πουρνάρια, κυπαρίσσια και κουτσουπιές, όπως γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία της παραλίας, που φτάνουν σχεδόν ως τα βότσαλα–, ένα φυσικό σκηνικό που αιχμαλωτίζει με την απίστευτη ομορφιά του τον επισκέπτη.

Γενικές πληροφορίες για την παραλία της Κουτσουπιάς στην ΚεφαλονιάΗ παραλία Κουτσουπιά βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της Κεφαλονιάς, κατά μήκος της ακτογραμμής από την Σάμη προς τον Πόρο. Διαθέτει λευκή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, είναι φαρδιά παραλία, με γαλαζοπράσινα, βαθιά, πεντακάθαρα νερά. Περιβάλλεται από καταπράσινα δέντρα που φτάνουν ως τα βότσαλα, κυρίως πουρνάρια και κυπαρίσσια, αλλά και κουτσουπιές, όπως μαρτυρεί και το όνομά της.

Κουτσουπιά: Πως θα βρεις την ομορφότερη κρυφή παραλία

Η Κουτσουπιά με μια ματιά:

  • Χωρίς πρόσβαση
  • Πεζοπορία
  • Άμμος και ψιλό βότσαλο
  • Βαθιά νερά
  • Χωρίς φυσική σκιά τις περισσότερες ώρες.

Κουτσουπιά: Πως θα βρεις την ομορφότερη κρυφή παραλία

Πως μπορείς να φτάσεις στην παραλία της Κουτσουπιάς

Στην Κουτσουπιά μπορεί να φτάσει κανείς διά θαλάσσης, εάν διαθέτει σκάφος καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Σάμη και την Αντίσαμο. Τα καραβάκια που ξεκινούν από Πόρο ή Σκάλα και κάνουν ημερήσιες εκδρομές στις ομορφιές της Κεφαλονιάς και των γύρω νησιών, συνήθως σταματούν στην Κουτσουπιά για βουτιές και κολύμπι. Μπορείτε ακόμα να έρθετε ως εδώ πεζοπορώντας, στην διαδρομή Αντίσαμος – Πόρος, που είναι μεν αρκετά σημαντική απόσταση, θεωρείται όμως από τα σχετικά εύκολα και σε κάθε περίπτωση, εξαιρετικά ευχάριστα μονοπάτια της Κεφαλονιάς.

Κουτσουπιά: Πως θα βρεις την ομορφότερη κρυφή παραλία

Συχνά ο ορειβατικός σύλλογος της Κεφαλονιάς διοργανώνει εξορμήσεις προς την Κουτσουπιά, ενώ τα μέλη του και οι φίλοι δεν παραλείπουν να την επισκέπτονται για να την καθαρίσουν από τα ξεβράσματα του χειμώνα. Την προτιμούν ακόμη επισκέπτες που επιδίδονται στο ψαροντούφεκο, καθώς ο βραχώδης βυθός το ευνοεί.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν