Κανάρια Νησιά: Η Thomas Cook προβλέπει μεγάλη ζήτηση για φέτος

Κανάρια Νησιά: Η ζήτηση για τον εξωτικό προορισμό όλο και μεγαλώνει

Κανάρια Νησιά: Η εταιρία Thomas Cook προβλέπει μεγάλη ζήτηση για διακοπές στα Κανάρια Νησιά φέτος. Μάλιστα, η ζήτηση έχει ήδη αυξηθεί κατά 20 φορές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η συνολική τουριστική κίνηση τριπλασιάστηκε ύστερα από ανακοίνωση ότι οι Βρετανοί που ταξιδεύουν στις Καναρίους Νήσους τη Δανία και τη Μύκονο δεν θα χρειαστεί να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τις Κανάριες Νήσους

Πρόκειται για μία σειρά νησιών έκτασης 7.446,95 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 2.082.655 κατοίκους. Τα νησιά βρίσκονται βορειοδυτικά της Αφρικής στον Ατλαντικό ωκεανό και μόλις 350 περίπου μίλια έναντι και δυτικά των ακτών του Μαρόκου.

Οι Κανάριες νήσοι βρίσκονται βόρεια του Τροπικού του Καρκίνου και έχουν χαρακτηριστικό υποτροπικό ξηρό κλίμα. Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, με μικρές διακυμάνσεις, τις ίδιες περίπου της Βορείου Αφρικής.

Δεν υφίστανται ποταμοί παρά μόνο χείμαρροι. Εδώ φύονται φοίνικες μόνο του είδους Phoenix canariensis, κακτοειδή αλλά και ευκάλυπτοι και πεύκα (Pinus canariensis).

Καλλιεργούνται επίσης στα εύφορα εδάφη λαχανικά, μπανάνες, λεμόνια, κρεμμύδια, ντομάτες και πατάτες. Επίσης υφίστανται βιοτεχνίες υφασμάτων. Το αρχιπέλαγος των Καναρίων νήσων παρουσιάζει υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η Τενερίφη είναι το μεγαλύτερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησί του αρχιπελάγους. Η Μεγάλη Κανάρια, με 865.070 κατοίκους, είναι το δεύτερο πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Καναρίων Νήσων και το τρίτο πιο πυκνοκατοικημένο στην Ισπανία, μετά τη Μαγιόρκα και την Τενερίφη.

Το νησί της Φουερτεβεντούρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση στο αρχιπέλαγος και απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) από την αφρικανική ακτή.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

1 φούρνος, 1 μπαρ και 5 ταβέρνες: Το “ταπεινό” ελληνικό νησί που είναι η αποκάλυψη του φετινού καλοκαιριού

Απόλυτη αποθέωση από τους Βρετανούς: Το ελληνικό νησί «παράδεισος» που αναδείχθηκε ως ο πιο οικονομικός προορισμός για διακοπές

Κρυμμένο για σοβαρό λόγο: Το Ελληνικό χωριό που όποιος το βρίσκει δεν κάνει ποτέ ξανά αλλού διακοπές