Κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο, 1 ώρα από την Αθήνα, παραλίες εξωτικού νησιού και φαγητό με 18 ευρώ

by Αντώνης Βαλμάς

Ψάθα: Η μαγευτική παραλία στο Αλεποχώρι

Ψάθα: Το Αλεποχώρι βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα και μόλις 60χλμ από το κέντρο της, ενώ η παραλία του προσφέρει θέα στα νησιά των Αλκυονίδων.

Παραλία με μεγάλο μήκος, με βότσαλο και άμμο και κρυστάλλινα νερά οπού στο πίσω μέρος της οποίας απλώνεται ο ομώνυμος οικισμός. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη εκτός από ένα μέρος της παραλίας που διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες κάτω από το beach bar Φοινικούντα.

Ψάθα: Για μπάνιο στην υπέροχη παραλία στο Αλεποχώρι

Ωστόσο κατά μήκος της παραλίας (πάνω στον δρόμο στην ουσία) υπάρχουν αρκετά καταστήματα όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τον καφέ σας, φαγητό καθώς και είδη πρώτης ανάγκης.

Πρόκειται για μία συμπαθητική παραλία που προσελκύει κατά κύριο λόγο νέο κόσμο. Η πρόσβαση προς την παραλία είναι πολύ εύκολη, ενώ τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής από Μέγαρα προς Αλεποχώρι είναι κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο.

Ψάθα: Για μπάνιο στην υπέροχη παραλία στο Αλεποχώρι

Η παραλία της Ψάθας στο Αλεποχώρι

Οφείλει το όνομά της στο φυτό ψαθί-βούρλο που φύεται στο παρακείμενο έλος σύμφωνα με τον λαογράφο Μ. Παιδούση. Απέχει 66 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας αλλά είναι εύκολα προσβάσιμη.

Η παραλία της Ψάθας απλώνεται ανοιχτός και γαλάζιος. Η θαλασσινή αυτή γωνιά ήταν μόλις πριν από λίγα χρόνια ένας από τους ξεχασμένους παραδεισένιους τόπους της Αττικής.

Ψάθα: Για μπάνιο στην υπέροχη παραλία στο Αλεποχώρι

Ακρογιαλιά με το πολύχρωμο βοτσαλάκι και τα βαθυγάλαζα νερά, με τα πυκνά πευκοδάση ολόγυρα, αποτελούσε το καταφύγιο των ψαράδων και των κάθε λογής αναχωρητών. Σήμερα βέβαια τα πράγματα έχουν ριζικά αλλάξει.

Το καλοκαίρι η περιοχή «πνίγεται» από τον κόσμο.

Πως θα φτάσετε στην παραλία της Ψάθας

Η προσέγγιση της περιοχής γίνεται τόσο από τα Μέγαρα, όσο και από την παλιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Θα σας προτείνουμε να πάτε μέσω Μεγάρων χρησιμοποιώντας την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου κάνοντας περίπου μια ώρα διαδρομή

Στον κόμβο των Μεγάρων θα αφήσετε πίσω την εθνική οδό και θα κατευθυνθείτε προς Αλεποχώρι (υπάρχουν ταμπέλες). Από το Αλεποχώρι ο δρόμος κινείται παραλιακά αφήνει πίσω τα τελευταία σπίτια του παραθεριστικού οικισμού και τραβά βόρεια για τον τελικό προορισμό, την Ψάθα.

Ψάθα: Για μπάνιο στην υπέροχη παραλία στο Αλεποχώρι

Ψάθα: Που να φάτε

Σας προτείνουμε τα καλύτερα εστιατόρια για φαγητό στην Ψάθα:

  1.  Cavo Doro
  2. Το Λιμανάκι Της Ψάθας
  3. Ο Άγγελος
  4. Ταβέρνα Ψαθα
  5. Aqua Rapaki
  6. Agora Psatha

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα