Κρυμμένη κάτω από τη Μονεμβασιά, με εξωτικά νερά, κρυφές σπηλιές για τα ζευγάρια, η πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας

by Αντώνης Βαλμάς

Απάγκιο: Η πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας

Απάγκιο: Σαν πας στον πηγαιμό για τη Νότια Πελοπόννησο, θα είναι μακρύς ο δρόμος που θα πάρεις, στο τέλος του όμως θα σε ανταμείψει πιο πριβέ παραλία στην Ελλάδα.

Απάγκιο: Γνωρίστε τα μυστικά της πιο πριβέ παραλίας της Ελλάδας

Πρόκειται για την παραλία Απάγκιο στη Λακωνία, κοντά στον Κάβο-Μαλιά, που αποτελεί ένα βαθύ και στενό φυσικό «φιορδ», στο βάθος του οποίου υπάρχει άσπρη άμμος με τιρκουάζ, ζεστά νερά. 

Το μικρό αυτό «θαύμα» της φύσης, μια μοναδική αμμουδιά που αποτελεί ένα καλά κρυμμένο (ή και όχι τόσο κρυφό) μυστικό της Λακωνίας ονομάζεται «Απάγκιο» και είναι όνομα και πράγμα!

Απάγκιο: Γνωρίστε τα μυστικά της πιο πριβέ παραλίας της Ελλάδας

Ελάχιστη βλάστηση, ερημικό τοπίο, ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι, σπηλιές γεμάτες μυθικές ιστορίες και η μεθυστική μυρωδιά της κάπαρης  είναι μερικά μόνο από τα προτερήματά της.

Γύρω από την παραλία και κάτω από τα βράχια που τη συνθέτουν, υπάρχουν πολυάριθμες κατοικήσιμες σπηλιές, που θυμίζουν τα Μάταλα της Κρήτης. Μάλιστα σε αρκετές σπηλιές υπάρχουν ξενόγλωσσες επιγραφές από τους «Ροβινσώνες» που κάποτε κατοίκησαν σ’ αυτές. Στα βράχια γύρω από τις σπηλιές αυτοφύεται κάπαρη, που κρέμεται στο κενό σαν «κουρτίνα».

Η περιοχή κατοικείται ελάχιστα και θυμίζει μια ιδιότυπη έρημο, με ελάχιστη βλάστηση και ανθρώπους. Με λίγα λόγια αποτελεί το απόλυτο τιρκουάζ ησυχαστήριο.

Απάγκιο: Γνωρίστε τα μυστικά της πιο πριβέ παραλίας της Ελλάδας

Η πρόσβαση είναι εύκολη με βατό χωματόδρομο. Η παραλία είναι πάντοτε προστατευμένη από τους ανέμους του Κάβο Μαλέα, οι οποίοι είναι γνωστοί για τη σφοδρότητά τους. 

Μάλιστα, σε μία περιοχή διάσημη όπως το Ακρωτήριο Μαλέας για τους ανέμους της. Το «Απάγκιο» είναι σχεδόν πάντοτε προστατευμένο από αυτούς.

Απάγκιο: Γνωρίστε τα μυστικά της πιο πριβέ παραλίας της Ελλάδας

Όσο για το τι έχει να κερδίσει όποιος φτάσει μέχρι εκεί; Μία μοναδική εμπειρία που μοσχοβολάει ελληνική γη και θάλασσα – τύφλα να’ χουν οι Μαλδίβες δηλαδή!

Η παραλία Απάγκιο σε ένα υπέροχο βίντεο

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα