Μακριά από συνωστισμό: Τα 5 κορυφαία κάμπινγκ για τις καλύτερες εναλλακτικές διακοπές το φετινό καλοκαίρι

by Αντώνης Βαλμάς

Το κάμπινγκ είναι, ήταν και θα είναι… μονόδρομος για τις διακοπές όσων αγαπούν την επαφή με την φύση.

Οι χαμηλές τιμές, που συνήθως είναι οικονομικότερες και από το πιο φθηνό ξενοδοχείο των δημοφιλών προορισμών, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός λόγος που θα σε κάνει να το προτιμήσεις.

Γιατί το κάμπινγκ είναι «ιδέα» και φιλοσοφία για εκείνους που το αγαπούν, οι οποίοι μόνο έτσι μπορούν να περάσουν καλά και να «ξεφύγουν»από την καθημερινότητα.

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε τα 5 καλύτερα νησιά που ενδείκνυνται για κάμπινγκ. Γιατί ο λάθος ο προορισμός είναι εκείνος που μπορεί να «χαντακώσει» τις διακοπές σου, ενώ ο κατάλληλος να τις απογειώσει.

Σέριφος

Η Σέριφος είναι το κατάλληλο νησί για να μεταδώσεις στο παιδί σου την αγάπη για το κάμπινγκ, μιας και διαθέτει το πλέον οικογενειακό και προστατευμένο χώρο. Με απόσταση από το λιμάνι που καλύπτεται άνετα με τα πόδια, αλλά και παραλίες που θα σου κόψουν την ανάσα, αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές.

Σαμοθράκη

Οι σκληροπυρηνικοί του κάμπινγκ και των εναλλακτικών διακοπών, γνωρίζουν πως η άγρια Σαμοθράκη αποτελεί το καλύτερο «χαρτί» τους κάθε καλοκαίρι.

Προσοχή! Θα γίνετε ένα με τη φύση, θα έχετε πάντα ίσκιο και θα γνωρίσετε πολύ κόσμο, ωστόσο πρέπει να το αγαπάτε πολύ αυτό το είδος διακοπών για να κάνετε το βήμα προς την Σαμοθράκη.

Ίος

Η Ίος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για νέους τα τελευταία χρόνια και ενώ δεν είναι το νησί που θα έρθει πρώτο στο μυαλό όταν ακούσεις την λέξη κάμπινγκ, διαθέτει ένα από τα πιο προσεγμένα του Αιγαίου.

Συνήθως στην Ίο συνδυάζεις δυο διαφορετικά είδη διακοπών μιας και μπορείς να βρεις ηρεμία και ατελείωτο clubbing. Σκεφτείτε το…

Αντίπαρος

Ολοήμερα και ολονύχτια πάρτι αλλά και ηρεμία για όποιον το επιθυμεί, σε έναν από τους πιο ωραίους προορισμούς που μπορείς να επιλέξεις. Ίσως η Αντίπαρος είναι ο προορισμός που ενδείκνυται περισσότερο για μεγάλες παρέες, ενώ συχνά προτιμάται από τουρίστες που την επιλέγουν για πολλά χρόνια, χωρίς να μπορούν να ξεκολλήσουν.

Αμοργός

Παραπάνω είδαμε τα πιο ήρεμα, τα πιο παρεΐστικα, τα πιο όμορφα και τα πιο δημοφιλή κάμπινγκ. Στη Αμοργό όμως θα βρεις το πιο ρομαντικό κάμπινγκ της Ελλάδας.

Πάρε το ταίρι σου μαζί και απολαύστε τις υπέροχες και μοναδικές παραλίες του νησιού που συχνά είναι και πλήρως απομονωμένες και χαρείτε την υπέροχη θέα που συναγωνίζεται εκείνο της Σαντορίνης.

Θα ξαναερωτευτείτε…

Πηγή: belikeyou.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα