Μέχρι πέρυσι δεν το προτιμούσε κανείς: Γιατί φέτος όλοι σκέφτονται να πάνε σ’ αυτό το νησί το καλοκαίρι;

by Αντώνης Βαλμάς

Μέχρι πέρυσι ήταν ένας προορισμός για πολύ ψαγμένους. Ελάχιστοι το προτιμούσαν γιατί ακριβώς διέθετε αυτά που φέτος ψάχνουν όλοι. Γαλήνη, ηρεμία, ελάχιστο κόσμο, καμία πιθανότητα να πέσεις σε…συνωστισμό.

Ο λόγος ασφαλώς για το υπέροχο, Μαράθι.  Πρόκειται για ένα νησάκι 355 στρέμματα ανατολικά της Πάτμου με συνολική ακτογραμμή περίπου 4 χιλιόμετρα. Σε αυτή τη βραχονησίδα ήρθε το 1977 η οικογένεια Αιμιλιανού.

Στο νησί τότε δεν υπήρχε ίχνος δέντρου, νερού, ούτε ηλεκτρισμός. Με πολύ σκληρή δουλειά, προσωπική εργασία και μεράκι ο Παντελής, η Κατίνα και τα δύο τους παιδιά Μανώλης και Τούλα, δημιούργησαν μια μικρή καταπράσινη όαση που φιλοξενεί για διαμονή και φαγητό αρκετούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο νησί υπάρχει μόνο μία παραλία. Δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε καταστήματα, ούτε αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να ταράξει τη γαλήνη της φύσης εκτός από τα κουδουνάκια των κατσικιών που βόσκουν ελεύθερα πάνω στο νησί. Γι’ αυτό και φέτος λόγω κορωνοϊού είναι από τους προορισμούς που παίζουν πολύ ψηλά στην λίστα κυρίως των Ελλήνων.

Μέχρι πέρυσι δεν το προτιμούσε κανείς: Γιατί φέτος όλοι σκέφτονται να πάνε σ' αυτό το νησί το καλοκαίρι;

Υπάρχουν δέκα δωμάτια και ένα εστιατόριο σχεδόν… μέσα στην παραλία και όπως καταλαβαίνετε για να καταφέρεις να κλείσεις δωμάτιο σε αυτόν τον παράδεισο (ειδικά φέτος που η ζήτηση θα είναι τεράστια) θα πρέπει να δώσεις μάχη.

Αν τα καταφέρεις όμως θα περάσεις υπέροχες, ασφαλείς διακοπές και το πιο σημαντικό, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσεις μια περιουσία.

 

Μέχρι πέρυσι δεν το προτιμούσε κανείς: Γιατί φέτος όλοι σκέφτονται να πάνε σ' αυτό το νησί το καλοκαίρι;

Το Μαράθι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν στις διακοπές τους να γευτούν την γαλήνη της φύσης, τα όμορφα νερά για κολύμπι, την αμμώδη παραλία για ηλιοθεραπεία, απομονωμένους χώρους για διάβασμα σε συνδυασμό με το καλό φαγητό σε ένα πολύ φιλόξενο χώρο.

Και το κυριότερο, για όσους δεν θέλουν κάθε τρεις και λίγο να κοιτάζουν δίπλα τους από φόβο μήπως κάποιος… έβηξε δίπλα τους. Στο Μαράθι ξεχνάς εκτός απ’ το όνομά σου και τον κορωνοϊό. Γιατί είσαι πλέον στον δικό σου παράδεισο…

Πηγή: menshouse.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα