Ο Άγνωστος Παράδεισος της Ελλάδας: Έχει Πανέμορφους Καταρράκτες, Παρθένα Δάση με Πυκνή Βλάστηση και Πετρόχτιστες Γέφυρες

Σαράντα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Δράμας και 49 χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης, βρίσκεται ο μικρός επίγειος παράδεισος, το διάσημο Παρανέστι.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο μέσα από ένα κείμενο λίγων σειρών, να περιγράψει την φυσική ομορφιά του τόπου αυτού, που όσοι τον επισκέφθηκαν, τον λάτρεψαν.

Με τοποθεσίες απαράμιλλου φυσικού κάλλους όπως το γεφύρι της Δράμας, το παρθένο δάσος Παρανεστίου που είναι και διατηρητέο μνημείο της φύσης, η απόδραση αποκτά πραγματικό νόημα.

Οι φυσικοί καταρράκτες μέσα στα παρθένα δάση είναι πολλοί και ο καθένας προσδίδει κάτι μοναδικό στην περιοχή.

Οι πιο ταξιδεμένοι στην περιοχή ξεχωρίζουν τον καταρράκτη της Αγίας Βαρβάρας, του Τραχωνίου-Διποτάμων και του Λεπίδα.

Ο εντυπωσιακός καταρράκτης της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται κοντά στον οικισμό Διπόταμα και στην κοιλάδα του Αρκουδορέματος και έχει ύψος πάνω από 15 μέτρα.

Περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια του Παρανεστίου βρίσκεται η Ιαματική Πηγή Θερμίων, σε 600 μέτρα υψόμετρο.

Στην ευρύτερη περιοχή αξίζει επίσης να δείτε το γεφύρι της Δράμας, την Ακρόπολη της Πλατανιάς, το πάρκο του αγριόγιδου, αλλά και το μοναστήρι στο χωριό Πρασινάδα που είναι χτισμένο σε 680 μέτρα ύψος.

Το Παρανέστι είναι το τελευταίο «φρούριο» του πολιτισμού πριν κανείς αφεθεί στην άγρια ομορφιά της φύσης. Ιδανικό για όσους θέλουν ήσυχες διακοπές κοντά στη φύση.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Related posts

Απόλυτη αποθέωση από τους Βρετανούς: Το ελληνικό νησί «παράδεισος» που αναδείχθηκε ως ο πιο οικονομικός προορισμός για διακοπές

Κρυμμένο για σοβαρό λόγο: Το Ελληνικό χωριό που όποιος το βρίσκει δεν κάνει ποτέ ξανά αλλού διακοπές

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική