Οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας, μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα

by Αντώνης Βαλμάς

Καταπράσινα νερά, πεντακάθαρες αμμουδιές με χρυσή άμμο και μοναδικά τοπία στο φόντο, συνθέτουν την εικόνα του πανέμορφου συμπλέγματος νησιών γνωστό ως «Λιχαδονήσια».

Ο επίγειος αυτός ελληνικός παράδεισος βρίσκεται μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα και είναι ευρέως γνωστός ως «Σεϋχέλλες της Ελλάδας», γεγονός που κάνει αυτά τα 7 μικρά νησάκια ακόμα πιο θελκτικά για ντόπιους και τουρίστες. Βρίσκονται ανάμεσα στην Εύβοια και τον Μαλιακό και η ύπαρξή τους οφείλεται σε ηφαιστειακή δραστηριότητα, ενώ μεγάλο μέρος τους βυθίστηκε ύστερα από τον μεγάλο σεισμό το 426 π.Χ.

Η μυθολογία αποδίδει τη «γέννηση» των εν λόγω νησιών σε μια πράξη καθαρής ζήλειας. Η σύζυγος του Ηρακλή, Διηάνειρα, πιστεύοντας ότι εκείνος την απατά, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Όταν ο Ηρακλής φόρεσε το χιτώνα και υπέφερε από τους φρικτούς πόνους, άρπαξε τον υπηρέτη του και τον εκσφενδόνισε στη την θάλασσα. Πέφτοντας, ο Λίχας ακρωτηριάστηκε, με τα μέλη του να σκορπίζονται γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο. Τότε, ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια, τα οποία έμελλε να μείνουν στην ιστορία ως «Λιχαδονήσια».

Το μέρος ενδείκνυται τόσο για οικογενειακές διακοπές όσο και για ρομαντικές αποδράσεις, γι’ αυτό… σπεύσατε!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα