Πάρος διάκριση: Ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης σύμφωνα με διεθνές περιοδικό

Πάρος διάκριση: Το όμορφο Κυκλαδίτικο νησί έχει επάξια μία θέση ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης

Πάρος διάκριση: Πολύ ευχάριστα νέα για την Πάρο αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα. Το πανέμορφο νησί που ανήκει στις Κυκλάδες κατάφερε να διακριθεί διεθνώς. Το διεθνές περιοδικό Conde Nast Traveller, στο πλαίσιο του Reader’s Choice Awards 2020 βράβευσε και κατέταξε την Πάρο τα 10 καλύτερα νησιά στην Ευρώπη. Αυτή η διάκριση προέκυψε βάσει της προτίμησης και της τακιδιωτικής εμπειρίας των αναγνωστών του εν λόγω περιοδικού.

Αυτή είναι μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, ειδικά το 2020 όπου η πανδημία προκάλεσε πολλά προβλήματα στον τουρισμό μας. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι ομορφιές της Ελλάδας είναι γνωστές στο εξωτερικό και ότι όλο και περισσότερος κόσμος έχει την πρόθεση να επισκεφτεί για τις διακοπές του τα ελληνικά νησιά.

Πάρος διάκριση: Πήρε θέση ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης

Πάρος διάκριση: Πήρε θέση ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης

Πάρος διάκριση: Πήρε θέση ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης

Πάρος διάκριση: Πήρε θέση ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης

Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές πληροφορίες για το νησί της Πάρου

Η Πάρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων. Βρίσκεται δυτικά της Νάξου και έχει μόνιμο πληθυσμό 13.170 κατοίκων. Διά θαλάσσης συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά, ενώ υπάρχει επίσης και αεροπορική σύνδεση από την Αθήνα.

Ο τουρισμός διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τους Παριανούς, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι κάνουν ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι τους ώστε να προσελκύουν τουρίστες. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Παροικιά, ενώ ακολουθεί η Νάουσα σε μέγεθος. Μερικά από τα ομορφότερα χωριά είναι οι Λεύκες, το Πίσω Λιβάδι, τα Μάρμαρα, η Αλυκή, ο Πρόδρομος, ο Κώστος και ο Δρυός.

Το νησί διαθέτει επίσης μερικά πολύ σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως ο περίφημος Ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Ακόμα υπάρχει το Βυζαντινό Μουσείο, το Κάστρο και η Παλιά Αγορά της Παροικιάς.

Όσον αφορά δε στις παραλίες, όλες τους είναι πανέμορφες. Χαρακτηριστικές είναι η Σάντα Μαρία, η Πούντα, οι Κολυμπήθρες, το Μαρτσέλο και η Αλυκή. Φυσικά υπάρχουν αμέτρητες ακόμα παραλίες να επισκεφτεί κανείς.

Τέλος όσον αφορά τα τοπικά προϊόντα, η Πάρος είναι γνωστό πως παράγει λάδι, δημητριακά και φρούτα ενώ η αμπελουργία έχει γίνει ανάρπαστη στο νησί τα τελευταία χρόνια. Τα παριανά κρασιά είναι φημισμένα σε όλο τον κόσμο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα