Πέντε ήσυχες και ασφαλείς παραλίες σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

by Newsroom i-diakopes.gr
Πέντε ήσυχες και ασφαλείς παραλίες σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Ήσυχες παραλίες: 5 επιλογές για όσους αγαπουν την ηρεμία στην παραλία

Ήσυχες παραλίες: Αν δε σκοπεύετε να περιμένετε τον Αύγουστο για να απολαύσετε τη θάλασσα, αλλά δεν ψήνεστε κιόλας με τις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής μη σκοτίζεστε άλλο. Ευτυχώς, υπάρχουν και εκείνες οι παραθαλάσσιες γωνιές που, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν προσελκύουν τα πλήθη.

Ορίστε 5 από αυτές για να κάνετε τις φετινές βουτιές σας ανενόχλητοι…

Μικρό Πήλιο

paralies2

Λίγο πιο νότια από την παραλία των Αγίων Αποστόλων, υπάρχει ένας κολπίσκος με νερά γαλαζοπράσινα από το χρώμα των πεύκων που φτάνουν μέχρι την αμμουδιά. Αν και η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με σκάφος ή περπάτημα μέσα από ένα μικρό φαράγγι, αξίζει τον κόπο και θα σας αποζημιώσει για την… περιπέτεια.

Σκαλάκια

paralies3

Κοντά στην Αγιά Μαρίνα, στον οικισμό Αλθέα, θα συναντήσετε μια υπέροχη μικρή παραλία με βότσαλο και καθαρά νερά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβείτε τα λίγα σκαλάκια που έδωσαν και το όνομά τους στο μέρος. Μετά, απλώς αράξτε και απολαύστε την καλοκαιρινή σας εξόρμηση-αστραπή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Δασκαλειό, 2ο λιμανάκι

Ήσυχες παραλίες με ασφάλεια σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Κοντά στον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό του Δασκαλειού, νότια της Κακιάς Θάλασσας, θα συναντήσετε ένα κολπάκι με άμμο, βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Αν και έχει πλέον το beach bar του, η πρόσβαση και το πάρκινγκ δεν είναι από τα ευκολότερα στην Αττική και έτσι σπάνια θα το πετύχετε θορυβώδες και με πολύ κόσμο.

Τσίου

Ήσυχες παραλίες με ασφάλεια σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Μετά από μια επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα, κατευθυνθείτε στο Λαύριο και ακολουθήστε την πινακίδα «Ακρωτήρι». Περπατήστε το μονοπάτι που κατεβαίνει προς τη θάλασσα και θα βρεθείτε στη μικροσκοπική παραλία που είναι γνωστή ως «Τσίου». Σ’ αυτήν την απόμερη γωνιά της Αττικής με την άγρια ομορφιά, το μόνο που μπορεί να σπάσει τη γαλήνη είναι ο παφλασμός από τις βουτιές σας.

Όρμος καταφυγή

Ήσυχες παραλίες με ασφάλεια σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Υπό το βλέμμα της γραφικής εκκλησίτσας της Παναγιάς της Καταφυγιώτισσας, λίγο μετά το Θυμάρι, βρίσκονται δύο δίδυμοι κολπίσκοι με βότσαλο και καταγάλανα νερά που σας περιμένουν να χαλαρώσετε στην αγκαλιά τους. Μην παραλείψετε να περάσετε και από το ξωκλήσι για να ρίξετε μια ματιά στις πρωτότυπες τοιχογραφίες του Δημήτρη Μυταρά.

Προτεινόμενα