Σίφνος: Ανάμεσα στους ονειρικούς προορισμούς παγκοσμίως σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα

Σίφνος: Μεγάλη διάκριση από τη βρετανική εφημερίδα Evening Standard

Σίφνος: Ανάμεσα στους ονειρικούς προορισμούς του κόσμου συγκαταλέγει τη Σίφνο η βρετανική εφημερίδα Evening Standard. Πρόκειται για μία μεγάλη διάκριση. Αν σκεφτεί κανείς ότι το νησί μας βρίσκεται στην ίδια λίστα με την Ανδαλουσία, το Κάπρι, την ακτογραμμή του Μεξικού και τη Ζάμπια.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα «Με εξαιρετική κουζίνα, πανέμορφες εκκλησίες και μερικές από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων, είναι απορίας άξιον πώς κάποιος δεν έχει ακόμη επισκεφτεί τη Σίφνο».

Στο άρθρο της εν λόγω εφημερίδας, περιγράφονται λεπτομερώς όλες οι διαφορετικές δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει το νησί. Όπως για παράδειγμα η περιήγηση στις εκκλησίες, τα μονοπάτια, τα ιστορικά μνημεία, οι παραλίες, καθώς και τα εργαστήρια κεραμεικής.

Σύμφωνα με τη Μαρία Ναδάλη, Δήμαρχο της Σίφνου, «Ο Τουρισμός είναι το οξυγόνο για την οικονομία του νησιού μας. Προσαρμοσμένοι στις συνθήκες της εποχής, ενεργοποιούμε τον κύκλο των φίλων του νησιού. Και συμμετέχουμε σε εικονικές εκθέσεις και ψηφιακά τουριστικά workshops. Ώστε μαζί με την επιτροπή τουρισμού να απευθυνόμαστε με σύγχρονα μέσα στις αγορές ενδιαφέροντός μας».

Στον παρακάτω σύνδεσμο ακολουθεί το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας με το αφιέρωμα στη Σίφνο.

Σίφνος: Ανάμεσα στους ονειρικούς προορισμούς παγκοσμίως

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες σχεικά με το που να πας, τι να δεις και τι να φας στο νησί της Σίφνου

Το αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας στη Σίφνο είναι τεράστιο. Περιέχει ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για τους ταξιδιώτες. Χαρακτηριστικά, αναφέρονται συγκεκριμένα μέρη για φαγητό. Για παράδειγμα, στη λίστα είναι ο Ίσαλος στις Καμάρες, η ταβέρνα στην Παραλία Αποκοφτό, το Omega3 στον Πλατύ Γυαλό κά.

Ακόμα, σε αυτά που επιβάλλεται να δει κανείς συγκαταλέγονται ο Άγιος Συμεών, η εκκλησία των Επτά Μαρτύρων, το χωριό Χερρόνησος και το χωριό Φάρος.

Όσο για το τι να κάνεις, αναφέρονται τα εργαστήρια κεραμεικής, η αρχαία ιστορία του νησιού. Καθώς και το μπάνιο σε διάφορες παραλίες και hiking.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα