Σπηλιά της Φώκιας: Γνωρίστε μια κρυφή θαλάσσια σπηλιά μια ανάσα από την Αθήνα

by Αντώνης Βαλμάς

Σπηλιά της Φώκιας: Καλά κρυμμένη δίπλα στην Αθήνα

Σπηλιά της Φώκιας: Η αρχαία πόλη της Κορίνθου, ο Ισθμός και η Ακροκόρινθος. Αυτά είναι τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νομού Κορινθίας, αλλά όλα είναι δημιουργήματα του ανθρώπου. Όμως η φύση δεν άφησε «παραπονεμένη» την περιοχή. Στα απόκρημνα βράχια του Κορινθιακού μακριά από τα βλέμματα των επισκεπτών, βρίσκεται καλά κρυμμένο ένα από τα ομορφότερα φυσικά μνημεία της περιοχής. Οι ντόπιοι το φωνάζουν «η σπηλιά της φώκιας». Πρόκειται για ένα βραχώδη σχηματισμό, μια φυσική αψίδα πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας. Πολλοί την παρομοιάζουν με το Γαλάζιο Παράθυρο της Μάλτας, μια αψίδα από ασβεστόλιθο 28 μέτρων στη Νήσο Γκόζο, που κατέρρευσε το 2017, εξαιτίας των δυνατών κυμάτων και ανέμων….

 

Σπηλιά της Φώκιας: Γνωρίστε μια κρυφή θαλάσσια σπηλιά μια ανάσα από την Αθήνα

Σε απόσταση μόλις περίπου μιάμιση ώρας από το κέντρο της Αθήνας, η Σπηλιά  κοντά στον οικισμό Στραβά της Κορινθίας θα σας μαγέψει. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλισέ και να απολαύσετε μια διαφορετική εμπειρία χωρίς να πάτε πολύ μακριά η παραλία της παραθαλάσσιας σπηλιάς είναι η ιδανικότερη επιλογή.

 

Σπηλιά της Φώκιας: Γνωρίστε μια κρυφή θαλάσσια σπηλιά μια ανάσα από την Αθήνα

Φτάνοντας στον παράδεισο

Φτάνοντας το τοπίο αναμφίβολα θα σας κόψει την ανάσα. Κάθετα βράχια στην «κόβονται» από μια τεράστια πέτρινη αψίδα. Ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης. Σε αυτό το εσωτερικό της αψίδας στην δεξιά πλευρά βρίσκεται η Σπηλιά της Φώκιας με την ομώνυμη μικρή παραλία.

Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με λεπτό, άσπρο βότσαλο. Τα κρυστάλλινα νερά χρωματίζονται από τα βράχια και τα βότσαλα και παίρνουν ένα διαυγές χρώμα που όμοιο συναντάς σε εξωτικές παραλίες του Ιονίου. Διανύοντας μόλις μιάμιση ώρα διαδρομή από την Αθήνα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε ένα μέρος εξωτικό που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει τις παραλίες στα γραφικά νησάκια.

Απολαύστε την  μέσα από το βίντεο:

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα