Στην πιο χρυσαφένια παραλία της Ελλάδας πας με αυτοκίνητο, κάνεις μέχρι και κάμπινγκ και περνάς τη μέρα με 20€

by Αντώνης Βαλμάς

Παπά Νερό: Από τις πιο χρυσαφένιες παραλίες της Ελλάδας

Παπά Νερό: Σε απόσταση 55 χλμ. από τον Βόλο, το άλλοτε ψαροχώρι με το όνομα Άγιος Γιάννης αποτελεί εδώ και χρόνια το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Ανατολικού Πηλίου. Με μεγάλη αμμώδη παραλία, οργανωμένη και με γαλάζια σημαία, διαθέτει σημαντική τουριστική υποδομή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρ’ όλο που είναι παραθαλάσσιος, διατηρεί πολλά πηλιορείτικα χαρακτηριστικά χάρη στην εγγύτητά του με τα ορεινά χωριά, αλλά και την πλούσια βλάστηση του βουνού.

Στην πιο χρυσαφένια παραλία της Ελλάδας πας με αυτοκίνητο, κάνεις μέχρι και κάμπινγκ και περνάς τη μέρα με 20€

Η παραλία Παπά Νερό

Παπά Νερό παραλία: Η φανταστική, για τον μοναδικό συνδυασμό, του πράσινου του βουνού, του γαλάζιου της θάλασσας της πεντακάθαρης αμμουδιάς , παραλία Παπά Νερό βρίσκεται 56χλμ από τον Βόλο. 4χλμ από το Μούρεσι στη νότια άκρη του Άη Γιάννη 400 μ. μακριά του. Είναι ένα μαγικό μέρος, μία απ’ τις ωραιότερες παραλίες του Πηλίου. Η χρυσαφένια αμμουδιά και οι ακτίνες του ήλιου που στραφταλίζουν πάνω στα νερά δημιουργούν μια καταπληκτική αντίθεση με το βαθύ αιγαιοπελαγίτικο μπλε. Εδώ το πράσινο του βουνού ξεχύνεται ανεξέλεγκτο, οργιαστικό από την πλαγιά για να καθρεπτιστεί στα αφρογάλαζα πλάτη. Υπάρχουν δύο μόνο ζεστά ,παραδοσιακά ταβερνάκια στην παραλία. Είναι γεμάτα φιλικούς ανθρώπους που με τις ντόπιες και μη, νοστιμιές σε συνδυασμό με τα καταλύματα συμβάλλουν πολύ στη δημιουργία μιας ευχάριστης διαμονής.

Παπά Νερό: Η πιο χρυσαφένια παραλία της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης καλοκαιρινής κίνησης, η είσοδος στην παραλία απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα. Έτσι δημιουργείται ένα υπέροχο μέρος για να περάσει κανείς ήρεμες, αξέχαστες διακοπές. Επίσης να απολαύσει τον ήλιο, τη θάλασσα και τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Παπά Νερό: Η πιο χρυσαφένια παραλία της Ελλάδας


Αυτό το περίεργο όνομά της η παραλία μάλλον το πήρε από την ομώνυμη πηγή που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, στη θέση Τρύπια Πέτρα.

Υπάρχει, όμως, και η εκδοχή ότι εδώ πνίγηκε πριν από πολλά χρόνια ένας παπάς. Γι’ αυτό το λόγο η τοποθεσία ονομάστηκε Παπά Νερό.

Παπά Νερό: Η πιο χρυσαφένια παραλία της Ελλάδας

Η οργανωμένη παραλία αποτελεί την ιδανική επιλογή για χαλάρωση και ξεκούραση. Η ειδυλλιακή της θέα με τα αιγαιοπελαγίτικα κρυστάλλινα νερά θα γίνουν ο αγαπημένος σας προορισμός.

Παπά Νερό: Η πιο χρυσαφένια παραλία της Ελλάδας

Το κάμπινγκ του Παπα Νερό

Η περιοχή του Πηλίου στην Ανατολική Κεντρική Ελλάδα, είναι από τις ομορφότερες και πιο εντυπωσιακές περιοχές της χώρας. Τα παράλια του βρέχονται από τον Παγασητικό, σχηματίζοντας ήρεμες παραλίες. Αλλά και από το Αιγαίο, όπου κυριαρχεί η άγρια και επιβλητική ομορφιά της θάλασσας, χωρίς να στερεί την ηρεμία και την απόλαυση που προσφέρει το απέραντο γαλάζιο. Στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου του Πηλίου, συναντούμε τη μαγευτική περιοχή Παπά Νερό, όπου και βρίσκεται το ομώνυμο Camping.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα