Τα νησιά του φθινοπώρου: Τρία νησιά που μπορείς να κάνει το φθινόπωρο…καλοκαίρι και να περάσεις μαγικά το Φθινόπωρό σου

Νησιά του Φθινοπώρου: Γιατί οι διακοπές δεν τελειώνουν το καλοκαίρι

Νησιά του Φθινοπώρου: Τα ελληνικά νησιά είναι πανέμορφα…όχι μόνο το καλοκαίρι. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα ο αέρας δυναμώνει, η θάλασσα αγριεύει και η ζωή στα νησιά γίνεται αυθεντική! Αν σκεφτούμε λίγο τολμηρά πράγματι αυτή είναι η καλύτερη εποχή για εκδρομές στα ελληνικά νησιά.

Αν ακόμα δεν το πιστεύεις, δες τους σημαντικότερους λόγους, για τους οποίους πιστεύουμε πως αξίζει το ταξίδι στα ελληνικά νησιά τον χειμώνα.

Λόγοι για να επισκεφτείς τα φθινοπωρινά νησιά

Είναι όλα οικονομικά
Μπορείτε να μείνετε σχεδόν όπου θέλετε, αφού όλα τα καταλύματα είναι διαθέσιμα και σε χαμηλές τιμές. Επιπλέον, οι ταβέρνες, τα μπαράκια και τα μαγαζιά που μένουν ανοιχτά έχουν “κανονικές” και όχι “τουριστικές” τιμές.

Υπάρχουν πλοία και τον χειμώνα
Ναι, ισχύει! Και τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη και όλους τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν δρομολόγια πλοίων. Σίγουρα δεν είναι τόσο συχνά όσο τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως υπάρχουν πολλά και με έναν καλό προγραμματισμό μπορείς να βρεις εκείνο που σε βολεύει.

Τα ελληνικά νησιά τον χειμώνα είναι μαγικά
Ξέχνα τα πανάκριβα ταξιδιωτικά πακέτα για Βιέννη, Παρίσι και Ρώμη…ώρα για Χριστούγεννα στην Σύμη, την Χίο και την Κέρκυρα. Μία εκδρομή τον χειμώνα στα ελληνικά νησιά είναι μία αληθινά ξεχωριστή εμπειρία! Αξίζει να επισκεφτείς τα ελληνικά νησιά τον χειμώνα, για να ανακαλύψεις τα χριστουγεννιάτικα έθιμα, να δοκιμάσεις τις πιο αυθεντικές γεύσεις, να νιώσεις την απόλυτη γαλήνη, να εξερευνήσεις όλα τα μυστικά τους, να ακούσεις τον αέρα από το μπαλκόνι σου να λυσσομανάει και να κοιμηθείς ακούγοντας τα κύματα να σκάνε στην ακροθαλασσιά!

Τα τρία καλύτερα νησιά για να επισκεφτείς το Φθινόπωρο

Φθινόπωρο στην Σύρο

Τι καλύτερο από ένα ρομαντικό τριήμερο στην Σύρο ..στην καρδιά του φθινοπωρου! Η “αρχόντισσα των κυκλάδων” γεμάτη μουσεία, παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και υπέροχες γαστρονομικές επιλογές είναι η τέλεια επιλογή για μια χειμερινή εκδρομή. Μπορείς να βρείς καταλύματα στο κέντρο της πόλης σε πολύ καλές τιμές και να επωφεληθείς από την έλλειψη τουριστών, βγάζοντας μοναδικές φωτογραφίες και κάνοντας υπέροχους περιπάτους. Ο καιρός στη Σύρο συνήθως είναι καλύτερος από την Αθήνα, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχεις να φοβάσαι το τσουχτερό κρύο ή την υπερβολική υγρασία. Αναφορικά με την μετακίνηση υπάρχουν 2 με 3 δρομολόγια πλοίων σχεδόν κάθε μέρα από τον Πειραιά για τη Σύρο όλο το φθινόπωρο από την Blue Star Ferries.

Φθινοπωρινή Κρήτη

Χειμώνας στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας! Όποιο νομό και να επιλέξεις έχει τις ομορφιές του. Φυσικά στα κέντρα των πόλεων, στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο μπορείς να ζήσεις τη ζωή σε κανονικούς ρυθμούς έχοντας πολλές επιλογές δραστηριοτήτων και καταλυμάτων! Η Κρήτη θεωρείται ο παράδεισος της γευσιγνωσίας και είναι η καλύτερη χειμωνιάτικη επιλογή για επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, για πεζοπορίες και χειμερινά μπάνια για τους τολμηρούς. Ο χειμώνας στην Κρήτη ενδείκνυται για παρέες φοιτητών που θέλουν να κάνουν οικονομικές χριστουγεννιάτικες διακοπές, αλλά και για οικογενειακές περιπέτειες. 

Το καλύτερο νησί για να επισκεφτείς το Φθινόπωρο

Φθινοπωρινές διακοπές στη Σάμο

Η Σάμος είναι ένα μακρινό, αλλά πράγματι μοναδικό νησί! Χάρη στην ιδιαίτερη γεωγραφία της ο χειμώνας στο Βαθύ, το Καρλόβασι, αλλά και στους υπόλοιπους οικισμούς είναι βαρύς. Το νησί της Σάμου είναι ο τέλειος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, της εξερεύνησης, της ορειβασίας και του κρασιού. Τον χειμώνα το νησί είναι πραγματικά ήρεμο, αλλά όχι άδειο. Υπάρχουν τα στρατόπεδα και οι πανεπιστημιακές σχολές που κρατάνε το νησί ζωντανό όλο το χειμώνα. Οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις είναι πολλές: από την βόλτα στον αρχαίο Ναό της Ήρας, ως την επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Σαμιώτικου Κρασιού. 

Related posts

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα

Θα μετακόμιζες σε ένα Ελληνικό νησί με 21 μόνιμους κατοίκους;

Μισθός 4000 ευρώ, φόρος 0%, σύνταξη στα 49: Η χώρα-παράδεισος που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες