Τέσσερις φανταστικές παραλίες στην Αττική για τα τελευταία καλοκαιρινά μακροβούτια πριν μπει το φθινόπωρο

by Antonis Spyropoulos

Φανταστικές παραλίες στην Αττική: Ιδανικές για τα τελευταία μπάνια σας

Φανταστικές παραλίες στην Αττική: Ακόμη κι αν οι τελευταίες ημέρες του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού σας βρίσκει στην πόλη, η Αττική κρύβει υδάτινες εκπλήξεις που θα σας δροσίσουν. Επίσης ταυτόχρονα θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στο κλεινόν άστυ.

Χαμολιά

Τέσσερις φανταστικές παραλίες στην Αττική για τα τελευταία μακροβούτια

Ανάμεσα στη Λούτσα και το Πόρτο Ράφτη, βρίσκεται αυτός ο μικρός και κρυφός κόλπος με τα τιρκουάζ και κρυστάλλινα νερά. Ο λόγος για την Μικρή Χαμολιά, την ομορφότερη κρυφή παραλία του νομο. Έναν ήρεμο και απάνεμο κολπίσκο που, καιρού επιτρέποντος, αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Βότσαλο και άμμος συνδυάζονται ιδανικά, ενώ η παραλία διαθέτει και φυσική σκιά από τους βράχους και τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Αλθέα

Τέσσερις φανταστικές παραλίες στην Αττική για τα τελευταία μακροβούτια

Βρίσκεται μπροστά ακριβώς από τον ομώνυμο οικισμό, στο δεξί σας χέρι (ερχόμενοι από Αθήνα) μετά την μεγάλη και πάλλευκη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Επίσης στην ομώνυμη περιοχή στην Ανατολική Αττική (περίπου 40 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας). Για να την προσεγγίσετε θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ και θα κατηφορίσετε τα σκαλάκια. Πρόκειται για μικρό κολπίσκο με αμμουδερή ακτή και βοτσαλάκια μέσα στη θάλασσα. Δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Περισσότερες φανταστικές παραλίες της Αττικής

ΚΑΠΕ Λεγραινά

Τέσσερις φανταστικές παραλίες στην Αττική για τα τελευταία μακροβούτια

Λίγο πριν τα Λεγραινά, στο νότιο τμήμα της Αττικής και με κατεύθυνση προς Σούνιο, θα συναντήσετε μία πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Εκεί, θα στρίψετε και θα ακολουθήσετε το χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στην πιο φημισμένη «κρυφή» παραλία της Αττικής.

Αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά στα βασικά χαρακτηριστικά της. Θα σας κάνουν να νομίσετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Η ακτή δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα απολύτως απαραίτητα για μια ημέρα στην παραλία. Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Τσίου

Τέσσερις φανταστικές παραλίες στην Αττική για τα τελευταία μακροβούτια

Μία από τις πιο όμορφες, καθαρές αλλά και μυστικές παραλίες της Αττικής συναντάται μόλις 45’ από το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί το κρυφό διαμαντάκι της Λαυρεωτικής. Ο λόγος για την παραλία Τσίου, λίγο πριν την πόλη του Λαυρίου, έναν μικρό και γραφικό κολπίσκο τον οποίον για να ανακαλύψετε θα πρέπει να αναζητήσετε μέσω google maps.

Τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά, η φυσική σκιά από το βραχώδες τοπίο ολόγυρα και η απίστευτη θέα στο Σαρωνικό, στα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να την επισκεφτείτε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα