Θαψά: Είναι 1,5 ώρα μακριά από την Χαλκίδα, φτάνεις μόνο με 4*4 , δεν έχει εισόδο και θα κάνεις την καλύτερη βουτιά της ζωής σου

by Αντώνης Βαλμάς

Παραλία Θαψά: Ένας παράδεισος δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα

Παραλία Θαψά: Θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας σε μια εξωτική παραλία και το μυαλό σας πάει στην Καραϊβική ή την Χαβάη αλλά δεν έχετε ούτε τα χρήματα ούτε το χρόνο για κάτι τέτοιο; Η λύση ονομάζεται Θαψά και είναι μόλις διόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα.

Παραλία Θαψά: Φτάνεις μόνο με 4*4 σε γαλανά νερά και δεν έχει εισόδο

Η παραλία Θαψά βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και είναι μία από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού. Η παραλία είναι μέσα στη φύση ενώ πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Για να φτάσετε, ξεκινώντας από Χαλκίδα κατευθυνθείτε προς Κύμη. Ακολουθείτε τον δρόμο για Κονίστρες και συνεχίστε για το χωριό Μαλετιάνοι. Παραμείνετε στο δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να δείτε στα δεξιά να ξεκινάει χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο.

Παραλία Θαψά: Φτάνεις μόνο με 4*4 σε γαλανά νερά και δεν έχει εισόδο

Για να φτάσετε μέχρι την παραλία θα χρειαστείτε ένα τζίπ 4χ4.

Υπολογίστε περίπου 95km από Χαλκίδα και περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Τα τελευταία 10km περίπου είναι άσχημος χωματόδρομος.

Φτάνοντας στα Θαψά Εύβοιας πραγματικά τα χάνεις από την ομορφιά

Παραλία Θαψά: Φτάνεις μόνο με 4*4 σε γαλανά νερά και δεν έχει εισόδο

Τι να μας πούνε οι Μαλδίβες και τα Μπόρα Μπόρα, όταν υπάρχουν τα Θαψά, λίγο πιο πέρα από την Κύμη της Εύβοιας. Δύσκολο να φτάσεις αλλά αν τα καταφέρεις, ο χρόνος σταματά και το τοπίο σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα. Οι γνώστες ξέρουν πως για να βρεθείς στον παράδεισο ο δρόμος είναι μακρύς και εγώ το επιβεβαιώνω και ως προς τα δύο σκέλη, αφού η πρόσβαση στο δικό μου παράδεισο γίνεται με καραβάκι.

Παραλία Θαψά: Φτάνεις μόνο με 4*4 σε γαλανά νερά και δεν έχει εισόδο

Τα νερά γαλανά και βαθύ πράσινο-ταυτόχρονα-ανάλογα τη διάθεση και το… μαγιό σου (παραλία με στυλ σου λέει). Όλα της καλά, αλλά αυτό που την κάνει ξεχωριστή στα μάτια μου είναι οι αναμνήσεις που μου έχει απλόχερα χαρίσει. Τα γελαστά πρόσωπα των φίλων μου, οι πατητές (ναι, κάνω ακόμα πατητές) και οι ατελείωτες ώρες πάνω στα λαλάρια (τα βότσαλα στα Κουμιώτικα) μαζεύοντας ήλιο συνθέτουν το καλοκαίρι μου. Όπου κι αν πάω, όπου κι αν βρεθώ, δεν έχω βρει κάτι άλλο να με ξελογιάσει περισσότερο. Επιστρέφω πάντα για να την αγαπήσω ακόμη πιο πολύ.

Πέραν αυτής της μαγικής παραλίας , άλλες πανέμορφες παραλίες της Εύβοιας είναι τα Ήλια, τα Λιχαδονήσια και η Αρχάμπολη.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo