Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε εδώ: 30” από την Πάτρα, τα ωραιότερα νερά της Δ.Ελλάδας και μπάτζετ 20 ευρώ

by Αντώνης Βαλμάς

Σκάλωμα: Η καλύτερη παραλία της Δυτική Ελλάδας

Σκάλωμα: Το Σκάλωμα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό του νομού Φωκίδας , λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο. Μιά από τις πιό φημισμένες παραλίες της περιοχής συγκεντρώνει πολύ κόσμο το καλοκαίρι, για το μπάνιο του ή απλά ένα ουζάκι δίπλα στη θάλασσα. Με κοσμοπολίτικο αέρα, αυτή η μικρή αλλά πανέμορφη παραλία αποτελεί το σημείο συνάντησης του καλοκαιριού.

Σκάλωμα: Γνωρίστε την καλύτερη παραλία της Δ. Ελλάδας

Είναι μικροσκοπική, δεν την «πιάνει το μάτι σου», δεν την αναφέρουν οι περισσότεροι χάρτες. Κι όμως βρίσκεται πολύ κοντά στο δρόμο Γαλαξιδίου – Ναυπάκτου. Κι όμως, τις περισσότερες φορές στην Ελλάδα, οι πιο όμορφες γωνιές είναι και οι πιο άγνωστες.
Η παραλία Σκάλωμα παρεμβάλλεται ανάμεσα στο όμορφο ψαροχώρι Μοναστηράκι και στο παραλιακό χωριό Μαραθιάς και απέχει 15 χλμ. από τη Ναύπακτο.

Σκάλωμα: Γνωρίστε την καλύτερη παραλία της Δ. Ελλάδας

Το καλοκαίρι όμως θα βρείτε πολύ κόσμο, μαγαζιά και εστιατόρια. Την πραγματική ομορφιά της παραλίας μπορείτε να την απολαύσετε τα ήσυχα σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη, κάνοντας το μπάνιο σας ή απλά περπατώντας στο πέτρινο δρομάκι δίπλα στη θάλασσα. Από τα ομορφότερα σημεία του χωριού το πανέμορφο εκκλησάκι, χτισμένο δίπλα στο κύμα σε ένα μικρό ύψωμα, προσφέρει μια πανέμορφη θέα του χωριού αλλά και του Κορινθιακού κόλπου.

Σκάλωμα: Γνωρίστε την καλύτερη παραλία της Δ. Ελλάδας

Tο μήκος της ακτής που είναι στρωμένη με πλατύ βότσαλο δεν ξεπερνά τα 300 μέτρα. Ο στενός ασφάλτινος δρόμος που οδηγεί στον Μαραθιά περνά σύριζα από το ακροθαλάσσι που σκιάζεται από θεόρατα πλατάνια . Για φαγητό θα πάτε στην όμορφη παραλιακή πόλη του Μαραθιά (1,5 χλμ. ανατολικά).

Σκάλωμα: Γνωρίστε την καλύτερη παραλία της Δ. Ελλάδας

Βίντεο από την παραλία του Σκαλώματος

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα