Το πιο ζεστó μέρος στην Ευρώπη είναι στην Ελλάδα και δεν πάει το μuαλό σας – Η περιoχή που έχει πάντα ήλιo

Αν η Ιαπωνία είναι η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, τότε η Ελλάδα είναι η χώρα του μεσημεριανού «ντάβανου».
Ο Απόλλωνας όπως ξέρουμε όλοι αγαπάει πολύ τη χώρα μας, αφού μας καταβρέχει με ήλιο τη συντριπτική πλειονότητα των ημερών του χρόνου, κάτι που κάνει τα καλοκαίρια αφόρητα, αλλά τις υπόλοιπες εποχές πιο γλυκές.

Ακόμα όμως και αυτές οι συνθήκες βρίσκουν τις ακραίες του εκφάνσεις σε ένα χωριουδάκι της Κρήτης, τον Μύρτο Λασιθίου, που θεωρείται το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με τους τουρίστες από τις βορειότερες χώρες να το αγαπούν ιδιαίτερα.

365 μέρες έχει ήλιο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το παραθαλάσσιο χωριουδάκι του Μύρτου, που βρίσκεται στην Ιεράπετρα, στα νότια παράλια του Λασιθίου, σημειώνει κατά μέσο όρο 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.

Αυτό δεν είναι έκπληξη, αφού η θέση του στον διευρυμένο νότιο κόλπο της περιοχής το βάζει να φλερτάρει με την υποτροπική ζώνη, ενώ το κρατάει απάνεμο, μακριά από τα κρύα του χειμώνα και τα καλοκαιρινά μελτέμια.

Ακόμα, ο Μύρτος καταφέρνει να έχει κοντά στο 100% πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα δωμάτιά του όλο το χρόνο, λόγω του πολύ ήπιου χειμώνα του. Οι τουρίστες εναλλάσσονται. Το καλοκαίρι αποτελούνται κυρίως από παραθεριστές που γουστάρουν να ψήνονται κάτω από τον ήλιο, ενώ τον χειμώνα κατά πολύ από βορειοευρωπαίους που εργάζονται εξ αποστάσεως ενώ ξεχειμωνιάζουν μακριά από το σκληρό κρύο των χωρών τους.

Σε αυτό βοηθάει και το ότι είναι ένα ιδιαίτερα φιλόξενο μέρος, με πεντανόστιμο φαγητό και κατάλευκα καντούνια. Φημίζεται επίσης για τις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται εκεί, αλλά και για το εκτεταμένο δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών, για τους λάτρεις του trekking και του hiking.

Related posts

Σάρωσε η χώρα μας: Αuτή η Ελληνική πόλη είναι η 2η πιο φιλόξενη στον κόσμο, και όχι δεν είναι η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη

Υπέροχα νέα: Το «κρυμμένο» 4ημερο που έρχεται και λίγοι ξέρουν

Αuτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Κρuμμένα δıαμάντıα