Τρίκαλα Κορινθίας: Η ομορφότερη Χειμερινή Απόδραση μόνο μία «ανάσα» από την Αθήνα!

by Antonis Spyropoulos

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς και βρίσκεται, μόλις, 144 χλμ. από την Αθήνα.

Φτάνοντας στα Τρίκαλα Κορινθίας, θα διαπιστώσετε ότι χωρίζονται σε τρεις συνοικίες, που η κάθε µία έχει να σας προσφέρει κάτι διαφορετικό. Άνω Τρίκαλα, Κάτω Τρίκαλα, Μεσαία Τρίκαλα.

Το σίγουρο είναι ότι τα µοναδικά τοπία του συγκεκριµένου προορισµού, θα γεµίσουν τη µνήµη της φωτογραφικής σας μηχανής!

Γιατί να πάω

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα ορεινά παραθεριστικά κέντρα, το οποίο συνεχίζει µέχρι και σήµερα να προσελκύει πλήθος επισκεπτών. και γιατί θα είστε εκεί σε µόλις 2 ώρες!

Είναι λοιπόν κοντά στην Αθήνα (144χλµ) και δεν θα κουραστείτε στη διαδροµή. Οι παραδοσιακές ταβέρνες µε το ωραίο φαγητό, προσφέρουν µια εντελώς διαφορετική από τα συνηθισµένα γαστρονοµική εµπειρία. Τα Σαββατοκύριακα γεµίζει µε κόσµο, οπότε προλάβετε να κλείσετε δωµάτιο!

ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τις εντυπώσεις σας, θα κλέψουν τα πετρόχτιστα αρχοντικά του παραδοσιακού οικισµού. Μια βόλτα στα Άνω Τρίκαλα, θα σας κάνει για λίγο να πιστέψετε ότι πρωταγωνιστείτε σε ταινία εποχής. Το τοπίο θεωρείται ιδιαίτερα εντυπωσιακό τις βροχερές ηµέρες.

Μην ξεχάσετε να πιείτε τον καφέ σας δίπλα στις πηγές των Άνω Τρικάλων. Είναι κάτι το οποίο θα σας προσφέρει µοναδικές στιγµές χαλάρωσης. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε στο πετρόχτιστο αρχοντικό των Νοταράδων. Οι Νοταράδες, ήταν µια ξακουστή και πλέον ιστορική οικογένεια της περιοχής.

ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Μια περιοχή στα Τρίκαλα Κορινθίας, η οποία αν και δεν είναι γραφική στο σύνολό της, και θεωρείται µάλιστα αρκετά µοντέρνα , έχει κι αυτή να σας προσφέρει το κάτι διαφορετικό.

Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε πλήθος εστιατορίων για νέες και ευχάριστες γαστρονοµικές εµπειρίες. Πρόκειται µάλιστα για την περιοχή την οποία πολλοί από τους επισκέπτες των Τρικάλων, επιλέγουν για διαµονή, καθώς διαθέτει αρκετά κοµψά ξενοδοχεία.

ΚΑΤΩ ΤΡΙΚΑΛΑ

Δύο υπερήλικες πλάτανοι, θα τραβήξουν το βλέµµα σας στην γραφική πλατεία των Κάτω Τρικάλων. Ένα µέρος έντονα παραδοσιακό, µε πετρόκτιστα κτήρια που θυµίζουν τοπίο παραµυθιού. Ένα µέρος που µοιάζει όνειρο, αλλά είναι µια µοναδική πραγµατικότητα που µαγεύει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Must Do

Ένα διήµερο στα Τρίκαλα Κορινθίας, πρέπει οπωσδήποτε να περιλαµβάνει δραστηριότητες που θα εµπλουτίσουν τη λίστα των εµπειριών και αναµνήσεών σας. Μια βόλτα µέχρι το χιονοδροµικό κέντρο στη Ζήρεια, θα σας πείσει (22 λεπτά απόσταση από τα Τρίκαλα Κορινθίας).

Δεν θα παραλείψουµε να αναφέρουµε ότι διαθέτει και πίστα για παιδιά, οπότε αν κάνετε οικογενειακές διακοπές, είναι το ιδανικό σηµείο για εσάς. Άλλωστε διαθέτει και σαλέ για να απολαύσετε τον καφέ σας. Τι άλλο θέλετε; Μια τόσο γραφική περιοχή, επιβάλλει επίσης περιπάτους, ενώ αν θέλετε να δοκιµάσετε κάτι πιο ξεχωριστό, κάντε ιππασία ή ποδήλατο βουνού.

  • Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας και Ορεινών Δραστηριοτήτων, (Ρέθι Κορινθίας- Κιν. 6936889973)
  • Ποδήλατο Βουνού (Armonia Hotel-Κεφαλάρι- Τ. 2747022475 (www.xenonasarmonia.gr)

Πώς να πάτε

Οδικώς από Αθήνα, ακολουθώντας την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου ή Αθηνών-Πατρών, στρίβοντας στην έξοδο Ξυλόκαστρου (διάρκεια ταξιδιού περίπου 2 ώρες). Ενώ µπορείτε επίσης να ταξιδέψετε µε πούλµαν του ΚΤΕΛ Κηφισού, τα οποία αναχωρούν κάθε µία ώρα.

TIP: Χρειάζεται προσοχή στην ηµέρα αναχώρησή σας, καθώς από το Ξυλόκαστρο, υπάρχουν δροµολόγια προς τα Τρίκαλα Κορινθίας µόνο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 08:15 το πρωί και στις 14:00 το µεσηµέρι. (διάρκεια του ταξιδιού 1ώρα). (www.ktelkorinthias.gr, T.2741075410)

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα