Βάζεις 15€ βενζίνη και σε 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεσαι σε μια ασφαλή παραλία που θυμίζει πισίνα

by Αντώνης Βαλμάς

Κακιά Θάλασσα: Η Κακιά Θάλασσα, κρυμμένη στις νοτιοανατολικές ακτές της Αττικής, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κερατέα, είναι ένας τόπος μυθικός. Η παραλία με το παραπλανητικό όνομα συγκαταλέγεται στις ωραιότερες και καθαρότερες του λεκανοπεδίου, ενώ κρύβει ένα ασυνήθιστο μυστικό.
Ιδανική για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους κοντά στην Αθήνα και αγαπούν τις παραλίες κοντά στην Αθήνα.

Βάζεις 15€ βενζίνη και σε 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεσαι σε μια ασφαλή παραλία που θυμίζει πισίνα

Ελάτε να κατηφορίσουμε λοιπόν, εκεί στο νότιο άκρο της Αττικής, μόλις 40 χιλιόμετρα από το κέντρο, όπου βρίσκεται η Κερατέα. Η πόλη αυτή είναι χτισμένη στους βόρειους πρόποδες του Πάνειου όρους και συνδέεται με την Αθήνα μέσω της λεωφόρου Λαυρίου.

Ο σημερινός οικισμός πήρε το όνομα Κερατέα, πιθανότερα από το φυτό χαρουπιά που λέγεται αλλιώς και κερατέα ή κερατιά και είναι πολύ διαδεδομένο στην περιοχή. Εδώ, επισκεπτόμαστε μια από τις κοντινότερες παραλίες της περιοχής που σε πολλούς θυμίζει παραλία του Πηλίου και αποτελεί πόλο έλξης κατοίκων της Αττικής οι οποίοι αναζητούν μια ανάσα δροσιάς και φυγής από το κλεινόν άστυ.

Κακιά θάλασσα: 40 λεπτά από την Αθήνα μια παραλία που θυμίζει πισίνα


Η ιστορία της ονομασίας της Κακιάς Θάλασσας

Η Κακιά Θάλασσα (ή Κακή Θάλασσα) έλκει την ονομασία της από την ελληνική μυθολογία και τη διάθεση του θεού Δία να βοηθήσει τους Έλληνες στον πόλεμο εναντίον των βαρβάρων κατακτητών, προκαλώντας, με τη…. διαμεσολάβηση του Ποσειδώνα, τεράστια κύματα τα οποία στην κυριολεξία κατάπιαν τον στόλο των εχθρών.

Κακιά θάλασσα: 40 λεπτά από την Αθήνα μια παραλία που θυμίζει πισίνα

Τι να κάνεις στην Κακιά Θάλασσα

Αν και η παραλία δέχεται πολύ κόσμο εξαιτίας της καθαρότητάς της, παραμένει απολαυστική με το ψιλό βότσαλο έξω και την άμμο μέσα.
Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Το νότιο τμήμα της είναι σχετικά καλά οργανωμένο με διευκολύνσεις για την ξεκούραση και την ηλιοθεραπεία, δηλαδή ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια. Το βόρειο τμήμα της είναι ανοργάνωτο. Συνήθως η Κακιά Θάλασσα έχει πολύ κόσμο, κυρίως Αθηναίους που παραθερίζουν στα εξοχικά τους σπίτια, όπως και ντόπιους.

Κακιά θάλασσα: 40 λεπτά από την Αθήνα μια παραλία που θυμίζει πισίνα

Τέλος, η Κακιά Θάλασσα κρύβει εκπλήξεις και για τους εξερευνητές της στεριάς. Ο βραχώδης λόφος που απλώνεται πίσω από την παραλία, αποτελεί ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία που συναντά κανείς κοντά στην Αθήνα. Οι πιο έμπειροι γνωρίζουν ότι οι κατάλληλες ώρες για σκαρφάλωμα είναι από το πρωί μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Και ύστερα η κατάβαση είναι απολαυστική. Η αμμώδης παραλία βρίσκεται στα πόδια τους έτοιμη να τους ανταμείψει με τα δροσερά νερά της. …

Αν σου αρέσουν οι προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να πας οδικώς, δες και τις παρακάτω επιλογές:

Σπέτσες: Φτάνεις σε 2 ώρες από τον Πειραιά, φέτος έριξε τις τιμές στο πάτωμα και περνάς βασιλικά με 70 ευρώ

Παραλία Αλυκές Δροσιάς: Φτάνεις σε 55 λεπτά από την Αθήνα, μπαίνεις δωρεάν, χορταίνεις με 13€ και τα νερά θυμίζουν νησί

Αρχάμπολη: Γνωρίστε την πιο μυστική παραλία της Εύβοιας, με την κατάλευκη άμμο, που οι Αθηναίοι αγνοούν

5 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για το ΣΚ με μπάτζετ κάτω από 50 ευρώ τη μέρα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν