Ιανός Δυτική Ελλάδα: Άνεμοι από 9 μποφόρ

by Antonis Spyropoulos

Ιανός Δυτική Ελλάδα: Θυελλώδη μελτέμια με 7 μέτρα κύματα στη Δυτική Ελλάδα.

Ιανός Δυτική Ελλάδα: Σύμφωνα με το meteo, ο τυφώνας Ιανός διασχίζει το Ιόνιο αυτή τη στιγμή. Θα προκαλέσει ανέμους 9 μποφόρ και κύματα στην Δυτική Ελλάδα τα οποία θα ξεπεράσουν τα 7 μέτρα.

Αναλυτικότερα η πορεία του κυκλώνα έχει ως εξής. Από το πρωινό της Πέμπτης ο Ιανός εντοπίζεται ανάμεσα στη θαλάσσια περιοχή Σικελίας και τη Πελοποννήσου όπου δυναμώνει και αποκτά τα χαρακτηριστικά ενός μεσογειακού κυκλώνα.

Η ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του υπολογίζεται γύρω τα 1000 hPa και μέχρι τη νύχτα αναμένεται να πέσει στα επίπεδα των 990 hPa. νώ οι άνεμοι που τον συνοδεύουν υπολογίστηκαν από δορυφόρους στα 65 km/h (8 μποφόρ). Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που μας έχουν δοθεί από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr. Η πορεία του κυκλώνα θα είναι ενισχυόμενη προς το Κεντρικό Ιόνιο και τη ΒΔ Πελοπόννησο όπου θα βρεθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/09. Ωστόσο δεν είναι σίγουρη η τροχιά που θα λάβει στη συνέχεια ο κυκλώνας, με πιθανότερο σενάριο να στραφεί νότια.

Εκτός από μεγάλα ύψη βροχής, ο κυκλώνας ΙΑΝΟΣ θα φέρει πολύ μεγάλο κυματισμό, σποραδικές καταιγίδες και ανέμους που κατά τόπους θα πνέουν σε επίπεδα θύελλας (άνω των 10 μποφόρ).

Ιανός Δυτική Ελλάδα: Άνεμοι από 9 μποφόρ

Η ομάδα πρόγνωσης του ΕΑΑ/ meteo.gr θα σας παρέχει ενημέρωση για την επερχόμενη καιρική μεταβολή μ’ ανακοινώσεις.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα