Αεροπορικές οδηγίες: Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε νέες παρατάσεις

Αεροπορικές οδηγίες: Δείτε αναλυτικά τι ισχύει με τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Αεροπορικές οδηγίες: Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε νέες παρατάσεις των έως τώρα ισχυουσών αεροπορικών οδηγιών. Οι παρατάσεις επεκτείνονται έως τις 7 Δεκεμβρίου για τις πτήσεις εσωτερικού και έως τις 14 Δεκεμβρίου για τις πτήσεις εξωτερικού.

Σχετικά με τις πτήσεις εσωτερικού, παρατείνονται έως τις 7 Δεκεμβρίου στις 06.00 το πρωί τα εξής: σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας επιτρέπονται οι πτήσεις μόνο για ουσιώδεις μετακινήσεις, δηλαδή για λόγους υγείας, επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς ή οικογενειακούς λόγους/επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύει με τις πτήσεις εξωτερικού μετά την παράταση των αεροπορικών οδηγιών

Η παράταση των αεροπορικών οδηγιών θα ισχύει έως τις 14 Δεκεμβρίου για τις πτήσεις εξωτερικού και θα αφορά τα εξής:

Παρατείνονται οι δύο αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αλλά και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία.

Παρατείνεται η αεροπορική οδηγία σχετικά με την πραγματοποίηση όλων των πτήσεων από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία μόνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παρατείνεται η αεροπορική οδηγία της εισόδου έως 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα από το Ισραήλ.

Παρατείνεται η αεροπορική οδηγία σχετικά με τη Ρωσία. Θα επιτρέπονται μόνο 500 επιβάτες την εβδομάδα από τα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου.

Παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που απαγορεύει την είσοδο μη Ευρωπαίων πολιτών στην Ελλάδα. Εξαιρέσεις: Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ουρουγουάη.

Παρατείνεται η notam σχετικά με την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα μας, μόνο εάν έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό τεστ κορονοϊού έως και 72 ώρες πριν την πτήση.

Παρατείνεται η υποχρεωτική κατοχή του Passenger Locator Form (PLF). Η φόρμα συμπληρώνεται στον εξής σύνδεσμο https://travel.gov.gr/#/.

Related posts

Βρέθηκαν κολοβακτηρίδια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού

Συναγερμός: Η επόμενη πανδημία είναι κοντά και είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί από τον ιό της γρίπης

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά