Άφωνο άφησε με τις δηλώσεις του ο Μητσοτάκης για τις ΜΕΘ τον νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου

by Τόνια Τζαφέρη

«Έχουμε πρωθυπουργό αρνητή Εντατικής Θεραπείας» λέει ο γιατρός

Ο πρωθυπουργός σε ρόλο εντατικολόγου (!) ισχυρίστηκε απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, ότι οι ασθενείς που διασωληνώνονται πρόχειρα σε απλές κλίνες, έχουν τις ίδιες πιθανότητες να θεραπευτούν με εκείνους που μπαίνουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αυτή η δήλωση άφησε άφωνους τους επιστήμονες της ιατρικής κοινότητας.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γιατρός και γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, αντέδρασε χαρακτηρίζοντας αρνητή της επιστήμης και της Ιατρικής τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Άφωνο άφησε με τις δηλώσεις του ο Μητσοτάκης για τις ΜΕΘ τον νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου

«Αλήθεια είπε σήμερα στην #βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως η θνητότητα του βαρέως πάσχοντα εκτός ΜΕΘ vs εντός ΜΕΘ είναι ίδια ; Σοβαρά τώρα; Έχουμε κι επίσημα πρωθυπουργό αρνητή της Εντατικής Θεραπείας, αρνητή της σύγχρονης Ιατρικής, αρνητή της επιστήμης;» έγραψε ο νευροχειρουργός.

Άφωνο άφησε με τις δηλώσεις του ο Μητσοτάκης για τις ΜΕΘ τον νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου

Σε νέα ανάρτησή του παραθέτοντας το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού σημειώνει: «Ε, ναι. Τελικά το είπε. Κι επίσημα λοιπόν έχουμε πρωθυπουργό αρνητή Εντατικής Θεραπείας, αρνητή της σύγχρονης Ιατρικής, αρνητή της επιστήμης. Ασχέτως πολιτικών διαφωνιών ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ. Ειλικρινά».

Περισσότερες δηλώσεις από τον γιατρό για τον Μητσοτάκη

Ο ίδιος νωρίτερα, είχε χαρακτηρίσει «κρατικές δολοφονίες» τους μισούς θανάτους που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, υπενθυμίζοντας ότι η ΟΕΝΓΕ έστειλε αναφορά στον Άρειο Πάγο για τους θανάτους των ασθενών που καταλήγουν σε σε ράντζα χωρίς την απαραίτητη ιατρική φροντίδα: «Από τους θανάτους που διαβάζετε κάθε μέρα στο δελτίο του ΕΟΔΥ οι μισοί τουλάχιστον είναι κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη. Το λέω δημόσια κι επώνυμα γιατί η σχετική αναφορά της ΟΕΝΓΕ προς εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον Απρίλιο έχει αραχνιάσει στα συρτάρια τους. Αυτά».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν