Αυξέντιος Καλαγκός: Ο γιατρός των φτωχών παιδιών – Έχει χειρουργήσει δωρεάν 14.000 παιδιά

Αυξέντιος Καλαγκός: «Να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που θα προσφέρει στους άλλους» έχει πει παλιότερα

Αυξέντιος Καλαγκός: Ο 56χρονος γιατρός από την Κωνσταντινούπολη έχει αφιερώσει τη ζωή του στον συνάνθρωπο. Ο λόγος για τον Αυξέντιο Καλαγκό ο οποίος είναι διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης στην Ελβετία. Ο γιατρός είναι γνωστός όχι μόνο για τις γνώσεις και την επιστημονικότητά του, αλλά και για την ανιδιοτελή του βοήθεια προς το συνάνθρωπο.

Τα τελευταία 17 χρόνια έχει χειρουργήσει δωρέαν περισσότερα από 14.000 παιδιά μέσα από το πρόγραμμα «Coeurs pour tous» που έχει ιδρύσει ο ίδιος. Είναι ικανός να ταξιδέψει από τη μία άκρη της Γης στην άλλη, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά του.

Ενδεικτικά έχει πάει στο Μαρόκο, Μαυρίκιο, Σενεγάλη, Συρία, Λίβανο, Αζερμπαϊτζάν. Αλλά και σε Σερβία, Ερυθραία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κύπρο, Γεωργία και Βιετνάμ.

Τα ετήσια χειρουργεία του Αυξέντιου Καλαγκού ανέρχονται σε πάνω από 1.000

Ο ίδιος χειρουργεί περισσότερα από 1.000 περιστατικά το χρόνο. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά είναι φιλοκερδώς. Ενώ η χρηματοδότηση καλύπτεται από το πρόγραμμά του το οποίο όπως έχει πει ο ίδιος «Σε αυτό συμμετέχουν βασιλικές οικογένειες, ακόμη και ελβετικές τράπεζες».

Η φιλανθρωπική δράση του πατέρα του ήταν αυτή που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην απόφασή του να του μοιάσει. Όπως έχει αναφέρει «Ο πατέρας μου ήταν παθολόγος, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη. Στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου είχε μια μονοκατοικία και εκεί έκανε ιατρείο. Από το πρωί ως το βράδυ ήταν με τους ασθενείς του και δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα εξέταζε δωρεάν φτωχούς ανθρώπους. Η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η ιατρική ως λειτούργημα υπήρξε βίωμα μέσα από την οικογένεια».

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι εργάζεται 20 ώρες τη μέρα! Όπως λέει «Το χαμόγελο ενός παιδιού, η χαρά των γονιών του… Αυτή είναι η ανταμοιβή μου. Τότε ούτε κούραση νιώθω ούτε τίποτα. Παίρνω κουράγιο και συνεχίζω».

Related posts

Ζωντανός «Νοστράδαμος»: Προβλέπει «3 μέρες σκότους» σε όλο τον πλανήτη το 2024

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή των Βαΐων

Ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από την κουζίνα σας: Οι 8 τρόποι που θα σας «σώσουν» τη ζωή