Αμάλ: ΜΑΤ, προπηλακισμοί και πετροπόλεμος στην υποδοχή της στη Λάρισα από τους διαφωνούντες

by Τόνια Τζαφέρη

Αμάλ: Εικόνες ντροπής από την Λάρισα για το σύμβολο της μετανάστευσης

Αμάλ: Επεισόδια προκλήθηκαν κατά την διάρκεια ‘’έλευσης’’ της Αμάλ στην Λάρισα. Μετά τις χαρές και τα λουλούδια στα Τρίκαλα, σειρά είχαν οι πέτρες, οι προπηλακισμοί και η παρέμβαση των ΜΑΤ. Και όλα αυτά κατά την υποδοχή της μικρής «Αμάλ» στη θεσσαλική πρωτεύουσα, ενός συμβόλου για την μετανάστευση και την προφυγιά.

Αμάλ: ΜΑΤ, προπηλακισμοί και πετροπόλεμος στην υποδοχή της στη Λάρισα από τους διαφωνούντες

Συγκριμένα, ομάδα αγνώστων, διαφωνούντων με την έλευση της κούκλας – σύμβολο της μετανάστευσης και τις διάφορες εκδηλώσεις προς τιμήν της, προπηλάκισαν τους συμμετέχοντες στην τοπική εκδήλωση, σε σημείο να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οπότε και ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της εκδήλωσης. Πολίτες της Λάρισας και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, στις καμάρες στο ύψος της οδού Καλλιθέας, όπου και θα ξεκινούσε η εκδήλωση για την υποδοχή της. Συνοδεία μικρών και μεγάλων, η μικρή «Αμάλ» θα όδευε προς τον Μύλο του Παππά, προκειμένου να υλοποιηθούν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Ωστόσο, στη γέφυρα του Πηνειού είχαν συγκεντρωθεί και άτομα που διαφωνούν με την εκδήλωση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν προπηλακισμοί, από τη μια και την άλλη μεριά, τους οποίους ακολούθησαν μικροσυμπλοκές, αλλά και πετροπόλεμος, κάτι που οδήγησε στην -αναγκαστική- επέμβαση της Αστυνομίας. Διαμαρτυρόμενοι εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν στον Μύλο του Παππά από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που αποσόβησαν όλες τις προσπάθειές τους να πλησιάσουν στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ η Αμάλ και οι συνεργάτες αναγκάστηκαν να αποχώρησαν από το σημείο πολύ νωρίτερα από την αναμενόμενη ώρα.

Εξάλλου, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη για αργότερα το απόγευμα εκδήλωση με την μικρή προσφυγοπούλα στο δεύτερο αρχαίο θέατρο της πόλης.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια για την άφιξη της Αμάλ

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα