Αν ποτέ ντραπείς για κάτι που είπες, σκέψου πως υπάρχει και η Λατινοπούλου

Κείμενο γροθιά: Αν ποτέ ντραπείς για κάτι που είπες, σκέψου τη Λατινοπούλου

Κείμενο γροθιά: Ήδη από το βράδυ της Τρίτης, έχει κάνει τον γύρo των social media, ένα βίντεο που θα ήμασταν ευτυχισμένοι αν δεν πέφταμε πάνω του.

Σε αυτό το βίντεο, η επίδοξη πολιτεύτρια της ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου, παραληρεί για κάποια λεπτά. Τα λόγια της είναι ενάντια στην αυτοδιάθεση και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να περπατά σε αυτόν τον κόσμο και ανάμεσά μας, όντας μη απολογητικά ο εαυτός του. Η πολιτικός τα βάζει με την εξωτερική εμφάνιση γυναικών και αντρών που ξυρίζονται ή δεν ξυρίζονται, βάφονται ή δεν βάφονται, έχουν κυτταρίτιδα, ραγάδες και ατέλειες ή δεν έχουν. Στα πρώτα δευτερόλεπτα παρακολούθησης του βίντεο νομίζεις, πως θα καταλήξει η κυρία Λατινοπούλου να στηρίζει με όλη της την ψυχή, το δικαίωμα του κάθε ένα από εμάς να υπάρχει όπως θέλει. Αλλά όχι, το βίντεο καταλήγει όσο δυστοπικά ξεκινά. Μας υπενθυμίζει, πως σε κάποια μυαλά δεν θα φυτευτεί ποτέ ο ευλογημένος σπόρος του να δίνουν βάση στην ουσία και όχι στο περιτύλιγμα. Πώς να πάρεις το μυαλό του κοριτσιού από τα ξυραφάκια άλλωστε;

Κείμενο γροθιά: Σε ένα βίντεο που φρόντισε να δημοσιεύσει σε κάθε κοινωνική πλατφόρμα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου, εμφανώς απηυδισμένη από φωτογραφίες γυναικών να ποζάρουν τις παρθένες από ξυραφάκια και αποτριχώσεις μασχάλες τους, τα πόδια τους, τα πρόσωπά τους, την κυτταρίτιδα, τις πανάδες και τις ραγάδες τους, αλλά και με τους άντρες που αποτριχώνονται, που βάφονται, που δεν συμμορφώνονται με το status quo των κοινωνικών φύλων. Τα πρότυπα ομορφιάς που η Λατινοπούλου, τόσο αγάπησε, άνοιξαν με μιας και απέβαλαν την τοξικότητα τους.

Η ανάρτηση γροθιά της Λατινοπούλου, που σε κάνει να ντρέπεσαι

«Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους», ανέφερε, τονίζοντας πως η ίδια νιώθει άβολα βλέποντας τέτοιες εικόνες.

«Δεν μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι. Εγώ γιατί να το βλέπω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύ φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι άσχημο».

Τα λόγια της γροθιές που μας κάνουν να ξεχνούμε πως αυτή η γυναίκα βρίσκεται στον χώρο της ελληνικής πολιτικής. Όλα τα λύσαμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο πολιτικά, και ήρθε τώρα η στιγμή της μικροδιαχείρισης των ξυραφακίων, των κεριών και της κυτταρίτιδας.

Κείμενο γροθιά: Αν ποτέ ντραπείς για κάτι που είπες, σκέψου τη Λατινοπούλου

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου με αυτό το βίντεο πιθανότατα πήρε αυτό που ήθελε. Την προβολή! Έστω και αρνητική -κάποιοι την προτιμούν από το καθόλου, τη στήριξη σε σχόλια από τη νοσηρή μειοψηφία ψηφοφόρων. Εκείνων που και άλλη μια τρίχα να δουν, θα τα σπάσουν όλα. Η Λατινοπούλου αναδείχθηκε κατά την άποψη της, σε «θηλυκό που σέβεται τη φύση του», ένα ακόμα pick-me girl. Προσβάλοντας το έννομο αγαθό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεν προσβάλλει μόνο τις θηλυκότητες που διαχωρίζουν το βιολογικό από το κοινωνικό φύλο, αλλά και όσους δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν σαν κλώνοι των γυναικών που θαύμαζαν στα περιοδικά. Προσβάλει τα πλάσματα που αποφάσισαν, χρησιμοποιώντας το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση, να συμφιλιωθούν με τις τρίχες τους (ναι, μιλάμε για τρίχες), να χωρίσουν με τις επεμβατικές πρακτικές στο σώμα τους.

Μέσα το επίμαχο βίντεο επιτίθεται σε γυναίκες, που δεν θέλουν να «μοιάζουν» και να «αλλάζουν», γυναίκες που το δώρο της μητρότητας χάρισε ραγάδες, γυναίκες που έχουν κλείσει ραντεβού με δερματολόγο να δουν τι συμβαίνει με τις πανάδες τους. Θίγει εκείνες τις γυναίκες που παρόλα αυτά, κάποια πρωινά καταφέρνουν να κοιτάξουν τον καθρέπτη με αποδοχή και με αγάπη.

Η ανάρτηση γροθιά της Λατινοπούλου για τους άντρες, που σε κάνει να σκέφτεσαι πριν ντραπείς.

«Bλέπουμε από την άλλη, συνεχώς τους άνδρες, ολοένα και περισσότερο να γέρνουν προς τη γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού. Και όταν λέμε παντού, παντού. Βάφονται. Φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα και γενικότερα κάνουν πράγματα τα οποία συνηθίζουν να κάνουν οι γυναίκες»

Προβάλλει άντρες που θέλησαν να αποτριχωθούν, να φορέσουν πιο στενά παντελόνια, να δοκιμάσουν να βαφτούν παίζοντας λίγο με το glitter μιας σκιάς ή με το eyeliner. Να θυμίσουμε, πως έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους και με τη ροή των social media τους. Σε αντίθεση με τη Λατινοπούλου, αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα του “unfollow” από οποιονδήποτε νιώθει να ενοχλείται από εκείνους. Και πού μας βοήθησαν τα κουτάκια της θηλυκότητας ή της αρρενωπότητας που τόσα χρόνια ακολουθούμε καταπιεσμένοι;

Μετά από αυτή την ανάρτηση μάλλον θα έπρεπε να πεταχτεί μία υπενθύμιση στην κυρία Λατινοπούλου, για επίσκεψη στον ψυχολόγο. Το να σε ενοχλούν τόσο πολύ οι αισθητικές διαφοροποιήσεις, σε μια κοινωνία που προσπαθεί να μας χωρέσει όλους, μάλλον κάνει επιτακτική την ανάγκη αυτής της επίσκεψης. Είναι κρίμα που στην εποχή μας, κάποιοι άνθρωποι είναι ανάγκη να ακούσουν τα αυτονόητα. Είναι λυπηρό που κάποιοι άνθρωποι, δεν έμαθαν να σέβονται πρώτα τον εαυτό τους και ύστερα τους συνανθρώπους τους.

Related posts

Δάκρυσαν και οι αστυνομικοί μόλις την είδαν: 12χpονη έδωσε τέλος στη ζωή της επειδή την κορόιδευαν στο σχολείο

Κάηκε πριν λίγο ολοσχερώς γνωστό εργοστάσιο στη Λαμία που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών

Θεσσαλονίκη: Άφησαν μπαλόνια στον ουρανό και άναψαν κεράκια για τον πιο σπουδαίο λόγο