Ανατροπή για τον Δημήτρη Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία – Αντιμέτωπος ξανά με 3 βιασμούς και μεγαλύτερη ποινή

by Εύα Ζαχαριάδη

Ανατροπή για τον Δημήτρη Λιγνάδη: Έφεση από την εισαγγελία εφετών για την αθώωση και για το ύψος των ποινών

Το Εφετείο άνοιξε τον δρόμο για μεγαλύτερη ποινή για τον βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη. Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης, παρά την καταδίκη του, αφέθηκε ελεύθερος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Μια απόφαση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η εισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση κατά της απόφασης με την οποία ο Λιγνάδης κρίθηκε αθώος για βιασμό ανηλίκου καθώς έκρινε ότι το έγκλημα έχει τελεστεί

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση έφεσης για δύο σκέλη της πρωτόδικης κρίσης για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Μάλιστα θα δικαστεί στο Εφετείο για τρεις κατηγορίες βιασμού.

Η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του καταδικασμένου σε 12 έτη κάθειρξης σκηνοθέτη για τον πρώτο καταγγέλλοντα.

Ανατροπή για τον Δημήτρη Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία – Αντιμέτωπος ξανά με 3 βιασμούς και μεγαλύτερη ποινή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας κρίνει ότι προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και τη μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Ανατροπή για τον βιαστή ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη – Άσκηση έφεσης από τη κα. Χαλβά

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος λόγω αμφιβολιών (5-2 ένορκοι) για τον πρώτο μηνυτή Α., όπου μειοψήφησαν δυο ένορκοι οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της ενοχής του. Ο Α. είχε υποστηρίξει ότι γνώρισε το 2015 τον Λιγνάδη στο μπαρ «rooster» από έναν φίλο του και λίγο καιρό αργότερα -όπως είχε ισχυριστεί- τον βίασε στο σπίτι του.

Ωστόσο, η κα. Χαλβά προχώρησε και στην άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε.

Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν