Άνοιγμα σχολείων: 14.000 κρούσματα την πρώτη μέρα από τα self test σε μαθητές και καθηγητές

Άνοιγμα σχολείων: Η λειτουργία τους μετά τις γιορτές

Ιδιαίτερα αυξημένα ήταν τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω self test λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία…

Συνολικά 14.000 ήταν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν από τα self test που έγιναν από μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι συνεχίζεται η διάθεση των self test στα σχολεία, ενώ το σημαντικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπεβλήθησαν σε τεστ 1,6 εκατ. άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ήταν ασυμπτωματικοί.

“Στην περίοδο του μεγάλου peak των κρουσμάτων δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία, self test δεν υπήρχαν”

«Στην περίοδο του μεγάλου peak των κρουσμάτων δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία, self test δεν υπήρχαν, είχαμε μερικά, αγοράσαμε κι άλλα και έτσι καταφέραμε να έρθουμε στο σχολείο», δήλωσε ένας γονιός που συνόδευε τη μικρή του κόρη στο σχολείο, το πρωί της Δευτέρας.

«Φοράω τη μάσκα για να προστατεύομαι», «εγώ πάω δευτέρα δημοτικού και θέλω να πάω σχολείο για να μην χάσω όλα μου τα μαθήματα», έλεγαν παιδάκια του ίδιου δημοτικού με την είσοδό τους στο σχολείο, δείχνοντας την ανυπομονησία τους για να συναντήσουν ξανά τους συμμαθητές τους.

“Σήμερα να έρθει κάποιος γονιός που δεν έχει προλάβει να πάρει σελφ τεστ και να το κάνει εκτός σχολείου”

«Με αισιοδοξία ξεκινάμε σήμερα την πρώτη ημέρα της καινούργιας χρονιάς. Από τις 7 περιμένουμε σήμερα να έρθει κάποιος γονιός που δεν έχει προλάβει να πάρει σελφ τεστ και να το κάνει εκτός σχολείου για να το δηλώσει στην πλατφόρμα. Για την ώρα έχουμε κάποια κρούσματα στο σχολείο, συγκεκριμένα έχουμε 4 δηλώσεις ‘’κόκκινου’’ και έχουμε και δέκα γονείς που μας είπαν ότι δεν θα φέρουν τα παιδιά στο σχολείο, είτε γιατί έχουν νοσήσει οι ίδιοι, είτε γιατί φοβούνται μήπως νοσήσουν τα παιδιά από άλλους», δήλωσε ο διευθυντής δημοτικού σχολείου της Αγίας Παρασκευής το πρωί της Δευτέρας.

Την ίδια στιγμή, η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το ΥΠΑΙΘ δεν είχε προετοιμαστεί καθόλου για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και «θα μπορούσε να δώσει μία μικρή παράταση των διακοπών, όπως συνέστησαν και πολλοί ειδικοί». Ταυτόχρονα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30 έξω από το υπουργείο Παιδείας απαιτώντας «τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων». Για τον λόγο αυτό έχει κηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12.00 – 14.00).

Με τα τεστ ανά χείρας επιστρέφουν σήμερα στις σχολικές αίθουσες, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, καθώς μετά από πολλές συζητήσεις -αλλά και αντιδράσεις- για το αν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία με τόσα κρούσματα σε παιδιά δόθηκε το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση.

Related posts

Mάσκα προστασίας: Χωρίς μάσκα στα σχολεία από 1η Ιουνίου, υποχρεωτική στις εξετάσεις

Τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την ευλογία των πιθήκων – Ποιοι θα εμβολιαστούν

Τα συμπτώματα της Ευλογιάς των Πιθήκων, του επικίνδυνου ιού που θα δούμε σύντομα και στην Ελλάδα

Άσχημα τα νέα: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα το σούβλισμα του αρνιού

Κορονοϊός: Άρση των μέτρων στην εστίαση για τους μη εμβολιασμένους – Πότε καταργείται το πιστοποιητικό

Το τεστ που έχει τρελάνει το ίντερνετ! Εσύ πόσες μπάρες μετράς;

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Έξαρση της πανδημίας- Θα πληρώσουμε μεγαλύτερο φόρο θανάτων

Άσχημα νέα για τους εμβολιασμένους μόνο με τις 2 δόσεις: «Χωρίς την τρίτη δόση είναι πιθανότερο κάποιος να περάσει βαριά τον κορωνοϊό»

Νίκος Τζανάκης: «Ζούμε στον αστερισμό της Όμικρον 2 – Είναι 50% πιο μεταδοτική από την Όμικρον»