Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο το Σαββατοκύριακο – «Ναι» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο το Σαββατοκύριακο – «Ναι» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα της σταδιακής άρσης του lockdown

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συζητηθούν τα μέτρα για τη σταδιακή άρση του lockdown στη χώρα, μιας και η τωρινή κατάσταση δεν φαίνεται να αποδίδει.

Οι πολίτες είναι εμφανώς κουρασμένοι από τα απανωτά lockdown, επομένως η επιτροπή θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής χαλάρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν αναφορά για αλλαγή στο ωράριο μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα. Υπενθυμίζεται ότι τα Σαββατοκύριακα υπάρχει απαγόρευση από τις 19:00. Αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει και πια η απαγόρευση θα είναι από τις 21:00 όπως και τις καθημερινές.

Επίσης, όσον αφορά τον κωδικό μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Και αυτό θα αλλάξει και καθώς φαίνεται, θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο με αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι ίσως από αυτό το Σαββατοκύριακο, οι πολίτες να μπορέσουν να μετακινηθούν όπου θέλουν είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα με μέσο της επιλογής τους για σωματική άσκηση.

Ένα ακόμα μέτρο χαλάρωσης που εξετάζεται είναι να ανοίξουν τα κομμωτήρια τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο το Σαββατοκύριακο – «Ναι» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Πέρα από τις αλλαγές της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αυτά είναι τα σχέδια για τα σχολεία

Αναφερόμενη στα σχολεία τα οποία είναι κλειστά και θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση τουλάχιστον έως τις 29 Μαρτίου. Η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ανέφερε ότι είναι πιθανή η παράταση του σχολικού έτους για 2 εβδομάδες. Όπως είπε «Εάν παραταθεί το σχολικό έτος, κάνω μια εκτίμηση ότι αυτό θα είναι για δύο εβδομάδες. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι ο Ιούλιος, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός».

Όσο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, «Για τις πανελλαδικές, ο στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους. Ήδη έχει μειωθεί κατά 30% η ύλη από τον Ιανουάριο και το γνωρίζουν οι μαθητές. Δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα για τα παιδιά της Λάρισας».

Προτεινόμενα