Απεργία ΑΔΕΔΥ: Δεμένα θα παραμείνουν αύριο 26/11 τα περισσότερα πλοία της χώρας

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Ναυτεργατικά σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, προβλήματα θα δημιουργηθούν σε νευραλγικά σημεία της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας. Εκτός από το μετρό, τραμ και ηλεκτρικό που δεν θα λειτουργήσουν. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δεν θα πραγματοποιήσει επίσης καμία πτήση. Επιπρόσθετα, λόγω συμμετοχής ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία, πρόβλημα θα έχουν επίσης οι ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η απεργία θα ξεκινήσει στις 00.01 της Πέμπτης 26/11 και θα διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Σε ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν «Με τον αντεργατικό νόμο 4714/2020, η κυβέρνηση κατ’ εντολή των εφοπλιστών καταργεί την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια, παρεμβαίνει προκλητικά στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ ακόμα και για την θέση του Α’ Πλοίαρχου προβλέπει να ναυτολογούνται χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα».

Επιπρόσθετα, η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού αναφέρει «Τα ναυτεργατικά προβλήματα αυξάνονται και γιγαντώνονται εν μέσω πανδημίας με κυβέρνηση και εφοπλιστές να κλιμακώνουν την επίθεσή τους στα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία αύριο 26/11 στη χώρα

Δείτε πως θα επηρεαστούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στον Πειραιά εξαιτίας της απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ καθώς και Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών αποφάσισαν να μετάσχουν κι αυτοί στην 24ωρη πανελλήνια απεργία. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Καθώς και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων ηλεκτρονικών. Θα πραγματοποιήσουν απεργία στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού , θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση μπροστά από το “BLUE STAR CHIOS” στο λιμάνι του Πειραιά. Ακόμα, θα λάβει μέρος και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα