Αστέρι της Βηθλεέμ: Θα είναι ορατό στις 21 Δεκεμβρίου μετά από 800 χρόνια λόγω της σύζευξης Δία-Κρόνου

Αστέρι της Βηθλεέμ: Σε ποιες περιοχές θα είναι ορατό

Αστέρι της Βηθλεέμ: Ένα σπάνιο θέαμα πρόκειται να λάβει χώρα στις 21 Δεκεμβρίου 2020. Για πρώτη φορά, μετά από 800 χρόνια οι πλανήτες Δίας και Κρόνος θα έρθουν πιο κοντά από ποτέ. Το αποτέλεσμα θα είναι οι πλανήτες να ευθυγραμμιστούν και να δημιουργηθεί ένα σπάνιο φαινόμενο, όπως αναφέρει ο αστρονόμος του Πανεπιστημίου Ράις, κ. Πάτρικ Χάρτιγκαν. Όπως ανέφερε ο ίδιος «αυτή η σύζευξη είναι εξαιρετικά σπάνια λόγω του πόσο κοντά θα εμφανιστούν οι πλανήτες ο ένας στον άλλο».

Η τελευταία φορά που αυτοί οι δύο πλανήτες βρέθηκαν σε τόσο κοντινή απόσταση ήταν στις 4 Μαρτίου 1226. Ο Αστέρας της Βηθλεέμ ή αλλιώς ο Χριστουγεννιάτικος Αστέρας. Ονομάστηκε έτσι καθώς από τη σύζευξη των δύο πλανητών, δημιουργείται ένα λαμπρό σημείο φωτός. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να παρατηρηθεί μόνο από τη Γη.

Πού θα μπορέσετε να δείτε το εντυπωσιακό φαινόμενο του Αστέρα της Βηθλεέμ

Ο αστρονόμος Χάρτιγκαν δήλωσε «Μπορείτε να τους παρακολουθήσετε να κινούνται -στην πραγματικότητα βλέπετε πλανήτες σε τροχιά». Παρά το γεγονός ότι το εντυπωσιακό φαινόμενο είναι ορατό σε κάθε μέρος της Γης. Κοντά στον Ισημερινό, όταν ο ουρανός είναι αρκετά σκοτεινός, είναι ευκολότερο να ειδωθεί η σύζευξη.

Το καλύτερο θα ήταν φυσικά να έχετε πρόσβαση σε τηλεσκόπιο. Έτσι, θα μπορούσατε να δείτε πολλά από τα φεγγάρια των πλανητών εκείνη την ημέρα.

Σε περίπτωση που υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, οι δύο πλανήτες θα εξακολουθούν να είναι σε κοντινή απόσταση όλη την εβδομάδα γύρω από το ηλιοστάσιο.

Σε περίπτωση που χάσετε εντελώς το φαινόμενο, εάν όχι εσείς, τότε τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φαινόμενο στις 15 Μαρτίου 2080 όπου αναμένεται να συμβεί ξανά σύμφωνα με το https://www.goodnewsnetwork.org/.

Related posts

Αuτά είναι τα μολuσμένα ζυμαρικά που ανακαλούνται από γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ στην Ελλάδα

Φpiκη σε σχολική εκδρομή στην Ημαθία

Παvıκός σε κnδεία: Η νεκpή άνοıξε τα μάτια και άρχıσε να αναπνέει, τnν πήγαν με το φέpετρο στο Νοσοκομεiο