Αθήνα lockdown: Κοσμοσυρροή το Σαββατοκύριακο στις παραλίες της Αττικής – Τι ανέφερε το Reuters

Αθήνα lockdown: Οι Αθηναίοι παρέβλεψαν τις συστάσεις και τα μέτρα του lockdown και ξεχύθηκαν στις παραλίες

Αθήνα lockdown: Ο καιρός το σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν εξαιρετικός για τα δεδομένα της εποχής. Οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στις περισσότερες περιοχές της χώρας ήταν εξαιρετικά υψηλές. Με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου εντός Αττικής να σπεύσει στις παραλίες. Οι πολίτες φαίνεται πως δεν αντέχουν άλλο την καραντίνα και ψάχνουν τρόπους να «δραπετεύουν». Περνώντας μερικές στιγμές χαράς και ευχαρίστησης, όπως την προ – lockdown εποχή.

Η έξοδος των Αθηναίων στις παραλίες ήταν τόσο μεγάλη που οι αστυνομικές αρχές δε μπόρεσαν να ελέγξουν τους πάντες. Καταγράφηκαν δεκάδες πρόστιμα, ωστόσο ο συνωστισμός δεν ήταν δυνατό να αποφευχθεί. Για παράδειγμα, η παραλία στο Καβούρι γέμισε από κόσμο. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία προσπαθούσε με ηχητικά μηνύματα είτε με τη χρήση σειρήνας να διαλύσει το πλήθος, αυτό δε συνέβη.

Αντίστοιχα, συνωστισμός παρατηρήθηκε και στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στη Γλυφάδα και γενικότερα στο σύνολο των Νοτίων προαστίων. Βέβαια, πολλοί ήταν κι εκείνοι που επέλεξαν τα βουνά, όπως για παράδειγμα την Πάρνηθα και τον Υμηττό.

Ακόμα και το Reuters αναφέρθηκε στην έξοδο των Αθηναίων στις παραλίες εν μέσω lockdown

Ο τίτλος του άρθρου του Reuters είναι χαρακτηριστικός: «Οι Έλληνες απέδρασαν από το lockdown για να πάνε στις παραλίες, καθώς η θεμροκρασίες ήταν υψηλές για χειμώνα».

Στο άρθρο αναφέρθηκε επίσης «Με θερμοκρασίες στην Αθήνα που έφταναν τους 23 βαθμούς Κελσίου, οι άνθρωποι χαλάρωσαν στην άμμο, κολύμπησαν στη θάλασσα και περπατούσαν στον παραλιακό δρόμο στην ακτή της Αθήνας, ενώ η αστυνομία περιπολούσε για να ελέγχει το πλήθος».

Related posts

Συναγερμός στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Καίγεται το εμβληματικό κάστρο του Χάρι Πότερ στην Οδησσό – Πέντε νεκpοί

Ανάσταση – Άγιο Φως: Πώς θα έρθει εφέτος στην Ελλάδα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή