Σχολείο στη Θεσσαλονίκη: Δημοτικό ζητάει από τους μαθητές να πάρουν κουβερτούλα για το κρύο

Σχολείο στη Θεσσαλονίκη: Η κουβέρτα είναι αναγκαία μιας και οι τάξεις θα αερίζονται συχνά

Σχολείο στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησε σήμερα το πρωί το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία της χώρας. Για πρώτη φορά μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown λειτουργούν και πάλι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία. Οι απόψεις διίστανται για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς πολλοί λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι το άνοιγμά τους είναι πρόωρο και θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Το τι μέλλει γενέσθαι θα το δούμε σύντομα πάντως. Καθώς αυτή την εβδομάδα όπως και την επόμενη, θα φανούν τα κρούσματα των εορτών. Έως τότε και μέχρι να ληφθεί κάποια νέα απόφαση, τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά.

Μάλιστα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, η διεύθυνση ζήτησε από τους μαθητές να φέρουν κουβέρτες μαζί τους. Μιας και οι σχολικές αίθουσες θα αερίζονται συχνά λόγω κορονοϊού. Εκτός λοιπόν από το παγουρίνο, το δεκατιανό, τις μάσκες προστασίας και τα αντησιπτικά. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους και μία μικρή κουβερτούλα καθώς «Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο».

Αντίστοιχα, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, κουβέρτες έχουν μαζί τους μαθητές σε Ελβετία και Γερμανία

Το μέτρο με τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες και τα παράθυρα ανοιχτά εφαρμόστηκε στη Γερμανία τον προηγούμενο Οκτώβριο. Το Νοέμβριο δε, εφαρμόστηκε και στην Ελβετία. Στα σχολεία οι δάσκαλοι άνοιγαν τα παράθυρα για τουλάχιστον 15 λεπτά για να αεριστεί καλά ο χώρος. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Ελβετίας είχε μοιράσει σε 600 μαθητές από μία στρατιωτική κουβέρτα για να μην κρυώνουν.

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ από thesstoday.gr

Related posts

Mαθεύτηκε η ταυτότητα την γυναίκας που έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας με το αμάξι της μέσα σε λιμάνι στην Πάτρα

Τραγωδία: Nεκpό μωρό 1,5 έτους πριν λίγο

Κάnκε ζwντανή μετά την Ανάσταση: Γυναίκα στην Αθήνα είχε τον πιο τpαγικό θάvατo μέσα στο σπίτι της