Χανιά: Σοκ σε χωριό με άνδρα θετικό στον κορονοϊό που κυκλοφορούσε κανονικά – Θετικά όλα τα μέλη της οικογένειάς του

Χανιά: Δεν έχει πάει ακόμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χωριό

Χανιά: Σοκ έχει προκληθεί σε χωριό στο Δήμο Αποκορώνου Χανίων με άνδρα θετικό στον κορονοϊό που κυκλοφορούσε κανονικά. Μάλιστα εκτός από τον ίδιο, θετικά είναι και τα υπόλοιπα τρία μέλη της οικογένειάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, η τετραμελής οικογένεια είναι θετική στον κορονοϊό. Πρόκειται για τον πατέρα, τη μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Μάλιστα οι γονείς νοσηλεύονται ήδη στο Νοσοκομείο Χανίων στις κλίνες covid-19.

Ο πατέρας διατηρεί μπακάλικο στο χωριό και μοιράζει ο ίδιος το ψωμί στους κατοίκους. Έως και που έκανε το τεστ λοιπόν, κυκλοφορούσε κανονικά στο χωριό και ερχόταν σε επαφή με κοντοχωριανούς του χωρίς να έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άτομα στο χωριό τα οποία έχουν εμφανίσει συμπτώματα και ανησυχούν, ωστόσο δε μπορούν να γνωρίζουν αν είναι θετικοί στον κορονοϊό. Παρά την έκκληση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουνιακάκη, ο ΕΟΔΥ είναι άφαντος και δεν έχει ακόμα ενημερώσει αν θα στείλει κλιμάκιο στο χωριό για τη διενέργεια τεστ.

Χανιά: Άνδρας θετικός στον κορονοϊό κυκλοφορούσε κανονικά στο χωριό

Δείτε την ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου του πρώην Δήμου Βάμου σχετικά με τα πιθανά κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή

«Τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν κρούσματα κορονοϊού σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Βάμου όπου οικογένεια ήταν θετική. Ο πατέρας έκανε διανομή ψωμιού μέχρι που έκανε το τεστ, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με πολλούς χωριανούς. Η οικογένεια κυκλοφορούσε στο χωριό μέχρι να γίνει η διάγνωση και ενώ όπως αναφέρει ο δήμος Αποκορώνου έχει κάνει σχετικό έγγραφο στον ΕΟΔΥ. Δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα προληπτικό τεστ στην μικρή κοινωνία του χωριού για να εντοπισθούν και τα υπόλοιπα πιθανά κρούσματα και να προληφθεί η διασπορά. Μας κουνάνε το δάχτυλο την στιγμή που από τον περισσότερο κόσμο υπάρχει ατομική ευθύνη. Ενώ δεν υπάρχει η αντίστοιχη ευθύνη από την κυβέρνηση και το κράτος.

Δηλαδή τι περιμένουν; Να φτάσουμε στην τραγική κατάσταση της Θεσσαλονίκης για να κάνουν μαζικά τεστ;

Ή για οικονομικούς λόγους να πεθάνουν και μερικοί που θα μπορούσαν να σωθούν;

Ας δεινοπαθούν και ας αρρωσταίνουν οι κατά τα άλλα ήρωες υγειονομικοί λόγω των τεράστιων ελλείψεων. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να στηριχθεί το κέρδος των μεγάλων επειχειρήσεων. Αυτοί βέβαια δεν έχουν ανάγκη, έχουν μαζέψει αρκετά κέρδη και δεν θα πεινάσουν.

Αυτή η λογική και η πρακτική φταίει και για την διασπορά από το καλοκαίρι όπου γίνονταν ελάχιστα δειγματοληπτικά τεστ στους τουρίστες και αλώνιζαν τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε μαζικά τεστ με κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε αυτό το χωριό και στα υπόλοιπα που έχουν κρούσματα».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα