Χίλια μπράβο: Η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kαράτε

Καράτε: Μας έκανε περήφανους η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου

Η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λάρνακας. Η 18χρονη καρατέκα δεν θριάμβευσε μόνο στη Κύπρο στη κατηγορία -61κ U21 KUMITE αλλά και λίγες ημέρες πριν στο K1 Series A της Αθήνας.

Στον τελικό η Χρυσοπούλου επικράτησε 4-2 της Ρεεμ Κάμις (Γερμανία), ενώ για να φτάσει έως εκεί είχε νικήσει κατά σειρά την Ιταλίδα Αουρόρα (5-5), την Ιρλανδή Ο’Σάλιβαν (7-2), τη Βόσνια Κούρτες (5-1) και στον ημιτελικό τη Γιοβανόφσκα από τη Βόρεια Μακεδονία (7-4).

Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 61κ Νεανίδων KUMITE κατάκτησε η Μαριάντα Ζαμαντζά. Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν ανίκητη στους προκριματικούς και πήρε την πρώτη θέση στο pool της νικώντας 2-0 τη Σεβκόβα (Λετονία), 2-0 την Πριγκλόβα (Τσεχία), 5-0 την Τσερουάκι (Ιταλία) και στον ημιτελικό την Μπάλουτ (Πολωνία), ενώ ηττήθηκε (0-1) στον τελικό από την Ισπανίδα Χούλια Κλόπες.

Στο ΚΑΤΑ Νεανίδων η Αθηνά Τσιακμάκη κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο «μικρός» τελικός της κατηγορίας εξελίχθηκε σε «θρίλερ», με την πρωταθλήτρια του Άθλου Περιστερίου να συγκεντρώνει βαθμολογία 41.3 έναντι 41.1 της Μαρκές από την Πορτογαλία.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει απόψε στην Αθήνα με απολογισμό ένα χρυσό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο, που την έφεραν στη 13η θέση ανάμεσα σε 48 χώρες, οι οποίες μετείχαν στη διοργάνωση με 1.100 αθλητές.

Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι από τους 36 καρατέκα που αποτέλεσαν την ελληνική ομάδα στη Λάρνακα οι 16 πήραν κατάταξη, βρέθηκαν δηλαδή στους πρώτους εννέα της κατηγορίας τους.

Καράτε: Η κατάταξη της ελληνικής ομάδας

Συγκεκριμένα, την πέμπτη θέση κατέλαβαν:

Στα +70κ Εφήβων ο Μιχάλης Μώκας, ο οποίος πέτυχε τρεις νίκες στο pool που συμμετείχε και ηττήθηκε στον ημιτελικό. Στη συνέχεια έχασε 2-0 από τον Αζέρο Ραχίμπ Αζίμ στον τελικό των ρεπεσάζ.

Στα 61κ Νέων, ο Γιώργος Μπαλιώτης (Οδυσσέας Πετρούπολης) που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο έχασε από το Δανό Μίκαελ Κρίστενσεν παρότι ισόπαλος (1-1), επειδή ο αντίπαλός του είχε κατακτήσει πρώτος σημείο.

Στα 68κ Νέων, ο Στέλιος Φτυλάκης του Οδυσσέα Πετρούπολης έκανε πέντε διαδοχικές νίκες στην κατηγορία με τους περισσότερους αθλητές (42) αλλά έχασε στον ημιτελικό από τον Πορτογάλο Γκονσάλβες και στον «μικρό» τελικό από τον Μαυροβούνιο Ντανίλοβιτς.

Στα -68κ U21 η Κορίνα Κουταλιάρη από τη Ακαδημία Καράτε Χίου έχασε στον τελικό ρεπεσάζ από την Κριβντόβα (Σλοβακία) με 3-0.

Επίσης, έβδομη θέση κατέλαβαν οι Ηλίας Ψωμάς (-76κ. Νέων Ανδρών), Δήμος Κουταλιάρης (70κ. εφήβων), Αθανασία Ανδριανοπούλου (-55κ U21), Αντωνία Μωυσίδου (KATA U21) και το Ομαδικό ΚΑΤΑ Νέων Γυναικών με τις Λ. Ξένου, Χρ. Παππά. Μ. Παυλίτινα

Την ένατη θέση κατέλαβαν τρεις αθλητές οι οποίοι αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από αντίπαλο που έφτασε στον τελικό κι έτσι μετείχαν στα ρεπεσάζ εξασφαλίζοντας θέση στην τελική κατάταξη. Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Καμπουγέρη (-75κ U21), τον Χρήστο Τζίλια (-55κ Νέων) και την Ηλιάνα Κομίνη (-47κ Νεανίδων).

Related posts

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Η έκκληση των αρχών

Πότε λήγουν οι ταυτότητες