Γέροντας Παΐσιος: Η συμβουλή για το καλύτερο μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους

Γέροντας Παΐσιος: Το καλύτερο μνημόσυνο

Ο Γέροντας Παΐσιος συμβουλεύει σε έναν από τους λόγους του.

Το καλύτερο από όλα τα μνημόσυνα που μπορούμε να κάνουμε για τους κεκοιμημένους είναι η προσεκτική ζωή μας, ο αγώνας που θα κάνουμε, για να κόψουμε τα ελαττώματά μας και να λαμπικάρουμε την ψυχή μας.

Γιατί η δική μας ελευθερία από τα υλικά πράγματα και από τα ψυχικά πάθη, εκτός από την δική μας ανακούφιση, έχει ως αποτέλεσμα και την ανακούφιση των κεκοιμημένων προπάπων όλης της γενιάς μας. Οι κεκοιμημένοι νιώθουν χαρά, όταν ένας απόγονός τους είναι κοντά στον Θεό. Αν εμείς δεν είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση, τότε υποφέρουν οι κεκοιμημένοι γονείς μας, ο παππούς μας, ο προπάππος μας, όλες οι γενεές. Αν όμως είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση, ευφραίνονται, γιατί και αυτοί έγιναν συνεργοί να γεννηθούμε και ο Θεός κατά κάποιον τρόπο υποχρεώνεται να τους βοηθήσει.

Ο λόγος του Γέροντα Παΐσιου

Αυτό δηλαδή που θα δώσει χαρά στους κεκοιμημένους είναι να αγωνισθούμε να ευαρεστήσουμε στον Θεό με την ζωή μας, ώστε να τους συναντήσουμε στον Παράδεισο και να ζήσουμε όλοι μαζί στην αιώνια ζωή.

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου – Από το βιβλίο «Λόγοι Δ΄- Οικογενειακή ζωή.

πηγη   perivolipanagias

Related posts

Γέροντας Παΐσιος: “Να ξέρετε, η κατάρα των γονέων πιάνει πολύ, ακόμη

Η Χριστίνα Παυλίδου συγκλονίζει: «Ο Άγιος Παΐσιος του είπε: “Θα με έχεις σύντομα πολύ κοντά σου, 600 μέτρα από το σπίτι σου”»

Σοφά λόγια από τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο: «Μη φοβάστε Μια μπόρα είναι! Λίγο θα κρατήσουν τα δύσκολα χρόνια και»

Γέροντας Παΐσιος: Τα συγκινητικά λόγια του για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και η προσευχή που ψέλνουμε σήμερα

Άγιος Παΐσιος: «Παιδιά μου παραπονιούνται ότι οι γονείς τους τα ζορίζουν πολύ για να διαβάσουν. Αν τα ζορίσω και εγώ δεν θα τα βοηθήσω»

Άγιος Παΐσιος: «Ο Θεός ότι δεν είναι σωστό θα το πετάξει»

Άγιος Παΐσιος: «Διαβάζετε Πατέρες έστω μία ή δυο γραμμές την ημέρα – Τα πνευματικά βιβλία είναι βιταμίνες πολύ δυναμωτικές»

Στέλιος Καλαθάς: Η εξομολόγηση για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το θαύμα στο Άγιο Όρος και η δύναμη της Παναγίας

Άγιος Παΐσιος: Η «συνταγή» σωτηρίας – «Αναζητήστε σανίδα σωτηρίας κοντά στο Θεό»