Χωρίς εμβόλιο ούτε για καφέ: Το χέρι βαθιά στην τσέπη οι ανεμβολίαστοι για να αποφευχθεί το lockdown

by Τόνια Τζαφέρη

Ανεμβολίαστοι: Ούτε για καφέ χωρίς εμβόλιο

Ανεμβολίαστοι: Οι συζητήσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα πράγματα από Φθινόπωρο, έχουν ήδη ξεκινήσει. Και τα σενάρια για τους ανεμβολίαστους δείχνουν να επιβεβαιώνονται. Μιας και για να αποφευχθεί το lockdown, τα μέτρα θα είναι αυστηρά και αρκετά.

 Ούτε για… καφέ δε θα μπορούν, επί της ουσίας, να πηγαίνουν για καφέ ή σε εστιατόρια. Και δημοσίες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς θα απαιτείται Rapid test ή PCR test κάθε τρεις ημέρες. Το οποίο οι εργαζόμενοι και οι πελάτες θα καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους, με το μέτρο να ισχύει από το φθινόπωρο.

Ανεμβολίαστοι: Ούτε για καφέ χωρίς εμβόλιο

Παράλληλα, εξετάζεται και η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και στο λιανεμπόριο για τους καταναλωτές. Την ίδια ώρα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις οριστικές αποφάσεις αναφορικά με το ποιος θα πληρώνει το τεστ για τους εκπαιδευτικούς.

Είναι ξεκάθαρο ότι η διασκέδαση το χειμώνα σε κλειστούς χωρούς θα αφορά μόνο τους covid free πολίτες. Ενώ δεν τίθεται πλέον κανένα θέμα γενικού lockdown. Γνώμονας για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης είναι η ειλημμένη απόφαση ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ο αριθμός των ανεμβολίαστων Ελλήνων.

Πιο αναλυτικά, η κυβέρνηση μοιάζει έτοιμη να επιβάλλει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το μέτρο της ελεγχόμενης εισόδου. Το οποίο ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή για τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα