Χριστούγεννα 2020: «Δεν αποκλείω lockdown και τον Δεκέμβριο» είπε ο κ. Πέτσας

Χριστούγεννα 2020: Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την πορεία του κορονοϊού

Χριστούγεννα 2020: Χθες το απόγευμα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 13/11 απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τις 21.00 έως τις 05.00 σε όλη τη χώρα. Οι μοναδικές εξαιρέσεις αφορούν σε λόγους εργασίας, εξαιρετικούς λόγους υγείας και μικρή βόλτα κατοικίδιου ζώου σε κοντινή απόσταση από το σπίτι. Ακόμα, το delivery θα λειτουργήσει κανονικά, όπως και το take away, το οποίο ωστόσο δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε το MEGA ανέφερε ότι δεν αποκλείεται καθόλου το ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα μέτρα ως και τα Χριστούγεννα. Μην ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση έχει εξετάσει την τακτική lockdown ακορντεόν. Να ανοιγοκλείνει δηλαδή η χώρα, έως ότου να διατεθεί το εμβόλιο. Το σχέδιο είναι για 21 μέρες καραντίνα και 14 μέρες χαλάρωσης.

Χριστούγεννα 2020: Δεν αποκλείεται lockdown και το Δεκέμβριο

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Πέτσα σχετικά με τον κορονοϊό και το αν θα κάνουμε κανονικά εορτασμό Χριστουγέννων για το 2020

Ο κ. Πέτσας ανέφερε «Είμαστε εδώ και αρκετές ημέρες και στη Βόρεια Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αυξημένα μέτρα επιτήρησης και προστασίας, αλλά τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα παρά ότι έχουν τα μέτρα 14 ημέρες. Για να προλάβουμε περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τα μέτρα».

Ακόμα, πρόσθεσε «Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν υψηλότερη κινητικότητα, από ό,τι θα δικαιολογούσε η εφαρμογή των μέτρων. Κανείς δεν φταίει όταν είναι μετά από τόσους μήνες σε ένα πρωτοφανές καθεστώς όπως αυτό που ζούμε. Υπάρχει μια κόπωση που πρέπει να την λαμβάνουμε υπόψιν και αυτό κάνουμε». Επιπρόσθετα είπε ότι «ο βασικό ζήτημα που μας απασχολεί είναι να αντέξει το σύστημα υγείας γιατί η πίεση σε αυτό θα κορυφώνεται τις επόμενες 7-10 μέρες. Τα κρούσματα περιμένουμε ότι θα επιπεδοποιηθούν στην καμπύλη τους και θα αρχίσει να πέφτει».

Τέλος, σχετικά με τον εορτασμό των Χριστουγέννων είπε «Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να υπάρξει γρήγορα κάμψη των κρουσμάτων, να έχουμε τζίρο στην αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα. Δεν μπορώ να αποκλείσω την επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο». Κατέληξε δε, «Πάντα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που έθετε την πίεση στους τοπικούς φορείς. Όμως το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι είναι πολύ εύκολο να περάσεις σε μεγάλο κύμα και αυτό να γίνει τσουνάμι που είναι ικανό να σε πνίξει. Για αυτό πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να παίρνουμε γρήγορα τα μέτρα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα