Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα – Όλα όσα θα ανακοινώσει

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα ανακοινώσει για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Νέο διάγγελμα θα έχουμε από τον πρωθυπουργό σήμερα το απόγευμα, μόνο που δεν θα αφορά νέα μέτρα η άρση μέτρων πανδημίας, αλλά θα σχετίζεται με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Διάγγελμα το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από dikaiologitika.gr, σε λίγη ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εργασίας Κώστη Χατζηδάκη με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σε αύξηση του κατώτατου μισθού προχωρά ο Μητσοτάκης

Μάλιστα, η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι «γενναία» ενώ συνέστησε προς τους πολίτες λίγες ώρες υπομονή. Όπως έχει γράψει επανειλημμένως η αύξηση, σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8% αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό πάνω από τα 700 ευρώ.

Όπως σας έχει ενημερώσει το Dnews τα επικρατέστερα σενάρια που έχουν τεθεί επί τάπητος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού των 663 ευρώ και του ημερομισθίου των 29,04 ευρώ από την 1η Μαΐου που λαμβάνουν περίπου 700.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αναφέρουν αύξηση ανάμεσα στο 6% με 8% όπως έχει ήδη γράψει το Dnews.

Άρα με βάση τα σενάρια αυτά η αύξηση κατά 6% θα τον διαμορφώσει στα 703 ευρώ, στο 7% στα 709,4 και η αύξηση κατά 8% στα 716 ευρώ το μήνα.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό