Διάγγελμα Μητσοτάκη: Όλα όσα θα ανακοινώσει για τους ανεμβολίαστους και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

by Τόνια Τζαφέρη

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Όλα όσα θα ανακοινώσει για τους ανεμβολίαστους

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός μέχρι αύριο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία. Καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

«Έως αύριο θα έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων εστίασης, που θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Όλα όσα θα ανακοινώσει για τους ανεμβολίαστους

 Οι ανακοινώσεις θα αφορούν συγκεκριμένα πεδία υποχρεωτικότητας» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε, μάλιστα ότι στο τέλος της εβδομάδος θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες του πλαισίου της λειτουργίας των χώρων εστίασης. Απαντώντας, δε, σε συγκεκριμένη ερώτηση για πιθανό υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών, η κ. Πελώνη σημείωσε με νόημα πως «ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών προχωρά και βρίσκεται σε πολύ καλό ποσοστό, γύρω στο 77%».

«Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί θα έχουν περισσότερες διευκολύνσεις, η ζωή τους θα είναι πιο εύκολη» .

Όσα δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος για το διάγγελμα του Μητσοτάκη

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση είπε ότι μια νέα έξαρση της πανδημίας εκδηλώνεται σε πολλές περιφερειακές ενότητες της χώρας. Ανάμεσα στις οποίες η Αττική, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο. «Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στους νέους. Το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 34 ετών. Ενώ ο κύριος όγκος εντοπίζεται στις ηλικίες 15 έως 24 ετών. Σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά σε νέους 15 έως 19 ετών» τόνισε.

«Ήδη, οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 9.230.000, με περισσότερους από 5.240.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 4.250.000 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Μάλιστα, το 70% των πολιτών 60 ετών και άνω είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι». Είπε προσθέτοντας ότι αυτή την εβδομάδα ανοίγει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού εθελοντικού εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 15 έως 17 ετών με γονική συναίνεση. Και ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση του υπουργείου υγείας για τον εμβολιασμό.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «το 51% των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκαν ύστερα από αυτοδιαγνωστικά τεστ. Γεγονός που, όπως είπε, αποδεικνύει τη μεγάλη συμβολή τους στον εντοπισμό και την έγκαιρη ιχνηλάτηση νέων κρουσμάτων. «Καθώς μάλιστα η νέα μετάλλαξη εντοπίζεται κυρίως σε νεότερες ηλικίες, αποφασίστηκε να προστεθούν στους δικαιούχους δωρεάν self test. Και στα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών. Αλλά και να παραταθεί μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, 17 Ιουλίου, η διάθεση μέσω των φαρμακείων των 4 αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) στους δικαιούχους του μηνός Ιουλίου» πρόσθεσε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα