Δήλωση Παγώνη:«Απόκριες δεν θα κάνουμε, αλλά θα φοράμε μάσκες, οπότε θα είναι σαν να κάνουμε»

Δήλωση Παγώνη: Κατηγορηματική για τις Απόκριες και το Τριώδιο είναι η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών

Δήλωση Παγώνη: Σήμερα συνεδριάζει και πάλι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στις 18:00, θα γίνουν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις. Κατά πάσα πιθανότητα το lockdown θα παραταθεί για ακόμα μία εβδομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγορηματική είναι η κα. Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών καθώς αναφέρει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τις Απόκριες και το Τριώδιο φέτος. Αυτό που σχολίασε χιουμοριστικά ωστόσο ήταν ότι εφόσον θα φοράμε μάσκες, θα είναι σα να γιορτάζουμε τις Απόκριες.

Όπως ανέφερε η ίδια «Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα. Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι. Καρναβάλι δε θα γίνει, είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να γίνονται καρναβάλια; Χτες ήταν λίγα τα κρούσματα, αλλά ήταν πολύ λίγα και τα τεστ. Πάντα τις αργίες δεν μπορούν να γίνουν πολλά τεστ».

Ακόμα πρόσθεσε «πρέπει να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία και μετά από μια βδομάδα θα αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Ιανουάριος – Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Να δούμε και τα αποτελέσματα των ρεβεγιόν στις 10-11 του Γενάρη και θα πάμε βήμα – βήμα. Αν έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τα νοσοκομεία δε θα τα βγάλουν πέρα. Στόχος είναι να γίνουν τα εμβόλια όπως γίνονται, να γίνονται πολλά τεστ, και αφού φτάσουμε τέλος Ιουνίου στο 60-65% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, θα μπορούμε να μειώσουμε τα μέτρα. Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά, έχουμε μπει σε κατάθλιψη. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις. Θα γίνουν πιο χαλαρά τα πράγματα, λίγη υπομονή».

Δήλωση Παγώνη: Δε θα κάνουμε καρναβάλι και Απόκριες φέτος

Δείτε τις δηλώσεις της κυρίας Παγώνη για όσους αποφάσισαν να ταξιδέψουν την περίοδο των εορτών

Όπως ανέφερε «Είμαι εξοργισμένη με αυτά που είδαμε αυτές τις ημέρες. Κάποιοι έμεναν σπίτι και κάποιοι πήγαιναν διακοπές. Πιστεύετε ότι αυτό τον καιρό θα βρούμε αίσθημα δικαιοσύνης; Ο ένας φεύγει πάει στο Ντουμπάι, ο άλλος στην παραλία, και κάποιοι μένουν σπίτι τους».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα