Δήμος Γλυφάδας: Έστρωσε τεράστια ελληνική σημαία 4.000 τ.μ. στον Υμηττό

Δήμος Γλυφάδας: Η τοποθέτηση έγινε με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση 1821

Δήμος Γλυφάδας: Μία τεράστια ελληνική σημαία 4.000 τ.μ. άπλωσε ο Δήμο Γλυφάδας στο βουνό του Υμηττού. Η τοποθέτηση έγινε προς τιμή των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, ο Δήμος ανέφερε χαρακτηριστικά «Η μεγαλύτερη σημαία, οκτώ φορές πιο μεγάλη από αυτήν που είχε τοποθετηθεί την 28η Οκτωβρίου. Κυματίζει από σήμερα στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. Από κάτω έχει μπει ειδικό προστατευτικό γαιόπανο. Ώστε να διατηρηθεί η σημαία σε καλή κατάσταση. Και να μπορέσει να παραμείνει εκεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι ορατή από παντού και το βράδυ φωτίζεται».

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου ανέφερε «Η Σημαία μας. Όπως λέει ο ποιητής, «όπου σ’ αντικρίζω, με λαχτάρα σταματώ, υπερήφανα δακρύζω, ταπεινά σε χαιρετώ». Η ελληνική σημαία θα κυματίζει πάντοτε ψηλά. Για να θυμίζει ότι χάρη στον αγώνα και στις θυσίες των Ηρώων του ’21 η πατρίδα μας είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη. Στη Γλυφάδα μας, σήμερα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, βάλαμε τη σημαία μας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. 4.000 τετραγωνικά, η πιο μεγάλη που έχουμε βάλει ποτέ. Για να είναι ορατή από παντού. Εκεί θα μείνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, τιμώντας τους άνδρες και τις γυναίκες που έδωσαν και κέρδισαν τον αγώνα για τη λευτεριά. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Πέρα από την τεράστια σημαία από το Δήμο Γλυφάδας, υπάρχουν και μηνύματα με λέιζερ στον Υμηττό

Η τεχνολογία στέκεται ακόμα μία φορά αρωγός στις ζωές μας. Με τη χρήση 6 συστημάτων λέιζερ γράφονται και φωτίζονται μηνύματα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Τα μηνύματα και η σημαία θα υπάρχουν στο βουνό, ακόμα και μετά το πέρας της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Related posts

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική