Δύσκολες στιγμές για τον 6χρονο Θωμά: Δίνει μάχη για τη ζωή του στην ΜΕΘ Παίδων του Ρίου και οι γιατροί έκαναν “ψύξη” εγκεφάλου

Γρεβενά: Κρίσιμες ώρες για τον μικρό Θωμά που έπαθε ανακοπή

Οι γονείς του μικρού Θωμά από τα Γρεβενά που υπέστη ανακοπή, περιμένουν ένα θετικό μήνυμα για την πορεία της υγείας του. Το 6χρονο παιδί νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου και οι γιατροί παλεύουν για να αναστρέψουν τη κατάσταση καθώς διανύουμε το κρίσιμο 48ωρο.

Το παιδί, έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Μάλιστα κατά την διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να το παραλάβει άλλο!

Γρεβενά: Αισιόδοξος δηλώνει ο Διευθυντής της ΜΕΘ

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Παράλληλα οι γιατροί προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής και έχουν σταλεί τα δείγματα στην Αθήνα.

Αισιόδοξος για την πορεία του μικρού αγοριού δηλώνει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, σημειώνοντας πάντως πως πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.

Related posts

Ζωντανός «Νοστράδαμος»: Προβλέπει «3 μέρες σκότους» σε όλο τον πλανήτη το 2024

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή των Βαΐων

Ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από την κουζίνα σας: Οι 8 τρόποι που θα σας «σώσουν» τη ζωή