E-visa: 52 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας μπορούν να επισκεφθούν τη Ρωσία

E-visa: Η αλλαγή αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2021

E-visa: Τα σύνορα της Ρωσίας ήταν κλειστά για πολλούς μήνες από την περασμένη άνοιξη, λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2021 πολίτες 52 χωρών, που θα μπορούν να επισκεφθούν τη Ρωσία με νέα ηλεκτρονική βίζα. Η οποία και ανακοινώθηκε με εντολή του Ρώσου πρωθυπουργού.

Το σύστημα ηλεκτρονικών θεωρήσεων αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό της Ρωσίας. Η Ρωσία έχει ήδη χάσει τουλάχιστον 7 δις δολάρια σε έσοδα. Από την επιβολή των περιορισμών λόγω της πανδημίας στα τέλη Μαρτίου.

Μεταξύ των 52 χωρών συμπεριλαμβάνονται οι χώρες της ΕΕ και φυσικά η Ελλάδα η Κίνα, η Ινδία, το Μεξικό, η Σαουδική Αραβία. Καθώς και η Τουρκία και η Ιαπωνία. Οι κάτοχοι θα μπορούν να εισέλθουν στη Ρωσία για τουρισμό, επιχειρηματικούς λόγους και ανθρωπιστικές δραστηριότητες, καθώς και για προσωπικούς λόγους (π.χ. επισκέψεις σε συγγενείς ή/και φίλους).

Δείτε τη διαδικασία απόκτησης της ηλεκτρονικής βίζα

Οι επισκέπτες που τη δικαιούνται θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν ειδικό ιστότοπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών ή μέσω μιας εφαρμογής για κινητά.
Οι αιτούντες θα κληθούν να συμπληρώσουν μια φόρμα, να ανεβάσουν μια φωτογραφία τους και ένα σαρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου τους και να πληρώσουν ένα τέλος για τη διαδικασία, ύψους 40 δολ. Τα παιδιά κάτω των έξι ετών απαλλάσσονται από το τέλος.
Οι αιτούντες ηλεκτρονική βίζα δεν απαιτείται να υποβάλουν επιστολή πρόσκλησης, απόδειξη διαμονής ή κρατήσεις εισιτηρίων.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σε επεξεργασία εντός 4 ημερών το πολύ. Οι θεωρήσεις θα ισχύουν για 60 ημέρες από την ημέρα έκδοσής τους. Ακόμη, μια και μοναδική e visa θα επιτρέπει στους αλλοδαπούς να παραμένουν στη Ρωσία για έως και 16 ημέρες. Οι επισκέπτες πρέπει να λαμβάνουν νέα θεώρηση κάθε φορά που σκοπεύουν να εισέλθουν στη Ρωσία.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο