Έλληνας πυροσβέστης σε Ρουμάνο συνάδελφό του: «Έχετε κερδίσει τις καρδιές μας»

by Τόνια Τζαφέρη
Έλληνας πυροσβέστης σε Ρουμάνο συνάδελφό του: «Έχετε κερδίσει τις καρδιές μας»

Έλληνας πυροσβέστης: Ο θαυμασμός προς τον Ρουμάνο συνάδελφο του

Έλληνας πυροσβέστης: Μια ακόμη συγκινητική ιστορία μας έρχεται από το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια. Σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές, φαίνεται τουλάχιστον να είμαστε ενωμένοι. Τόσο σαν χώρα, όσο και γενικότερα. Προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης έχουν συλλεχθεί σε κάθε γωνιά της χώρας και στέλνονται στους πυρόπληκτους. Ενώ από την άλλη, σε αυτό το τόσο δύσκολο έργο της πυροσβεστικής, καταφθάνουν δυνάμεις και από ξένες χώρες. Όπως για παράδειγμα από την Ρωσία, την Σλοβακία και την Ρουμανία.

Οι δύσκολες στιγμές ενώνουν τους ανθρώπους. Τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια έφεραν κοντά Έλληνες πυροσβέστες με ξένους συναδέλφους τους.

Έλληνας πυροσβέστης σε Ρουμάνο συνάδελφό του: «Έχετε κερδίσει τις καρδιές μας»

Η Εύβοια καίγεται εδώ και οκτώ συνεχόμενα 24ωρα, με την Ελλάδα να ζητά βοήθεια από χώρες του εξωτερικού για την κατάσβεση, οι οποίες και ανταποκρίθηκαν.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ανάρτησε μια φοβερή ιστορία.

Συγκεκριμένα τον διάλογο που είχαν δύο πυροσβέστες: Ο Σπύρος από την Ελλάδα και ο Φλορίν από τη Ρουμανία, που πάλεψαν μαζί την πύρινη λαίλαπα που έκαψε τα πάντα στο διάβα της.

Σύμφωνα με το Βουκουρέστι, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ο Σπύρος είπε στον Φλορίν πως ήταν τιμή του να συνεργαστεί μαζί του και τον ευχαρίστησε εκ μέρους των Ελλήνων συναδέλφων του.

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης έσπευσε να προσθέσει πως ελπίζει να ξαναβρεθεί με τους συναδέλφους του από την Ελλάδα αλλά «σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι».

Τότε, χτύπησε το τηλέφωνο του Φλορίν, και ζήτησε συγγνώμη από τον Σπύρο μιας και τον καλούσε ο γιος του και εκείνος ήθελε να τον διαβεβαιώσει πως είναι καλά.

Ο διάλογος του Έλληνα πυροσβέστη με τον Ρουμάνο συνάδελφό του:

Μόλις το έκλεισε, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Σπύρος: Έχεις παιδί;

-Φλορίν: Έχω δυο, ένα 6χρονο αγόρι και μια 3χρονη κόρη

-Σπύρος: Και ήρθες στην Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές; Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για σένα, να είσαι εδώ και να σκέφτεσαι την οικογένειά σου

-Φλορίν: Δύσκολο; Για εσένα είναι πιο δύσκολο αυτό που συμβαίνει τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές

Ο Σπύρος συγκινήθηκε και τελικά του έδωσε μια ελληνική σημαία, λέγοντάς του:

«Στην προσφέρω με όλη μου την καρδιά, γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Να το πεις αυτό και στα παιδιά σου, σε παρακαλώ».

Δείτε την σχετική ανάρτηση;

Προτεινόμενα