Εμβόλιο: Μητέρα 47 ετών πέθανε από θρόμβους στον εγκέφαλο μετά από AstraZeneca

by Τόνια Τζαφέρη

Εμβόλιο: Κατέληξε 47χρονη μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Εμβόλιο: Μια ακόμη δυσάρεστη είδηση μας έρχεται από την Αγγλία. Όταν 47χρονη μητέρα κατέληξε μετά από εμβολιασμό με σκεύασμα AstraZeneca. Και μάλιστα 22 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.  Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στην εντατική και παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί έκριναν ότι τελικά δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για εκείνη και πρότειναν να βγει από τη μηχανική υποστήριξη.

Η μητέρα τριών παιδιών, εμφάνισε θρόμβους στον εγκέφαλο μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοϊού.

 Η 47χρονη Lucy Tamberner αρρώστησε σοβαρά μετά το εμβόλιο και εμφάνισε θρόμβους αίματος στον εγκέφαλο. Που προκάλεσαν στη συνέχεια εγκεφαλικό, αναφέρει η βρετανική Daily Mail.

Εμβόλιο: Κατέληξε 47χρονη μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Ο συντετριμμένος σύντροφός της μίλησε για τη σοκαριστική απώλεια και την επίπτωση που είχε στην οικογένειά της. Αλλά και στον 5χρονο γιο του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Lucy εμφάνισε αρχικά ήπιες και συνηθισμένες παρενέργειες τις ημέρες μετά τον εμβολιασμό της, στις 19 Μαρτίου.

Η κατάστασή της όμως σύντομα χειροτέρεψε και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν, πέθανε 22 ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο.

Οι παρενέργειες του εμβολίου που οδήγησαν στον θάνατο

«Ήξερε ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες παρενέργειες, αλλά δεν ανησυχούσε. Πιστεύαμε ότι απλώς θα υποχωρήσουν, όπως στους περισσότερους ανθρώπους», είπε για την εμπειρία

«Αυτό την καθησύχαζε και δεν πίστευε ότι είχε να κάνει με το εμβόλιο, αλλά τα πράγματα άρχισαν να επιδεινώνονται και ο πανικός ξεκίνησε. Εμφάνισε μια μελανιά στο μέγεθος μπάλας του τένις. Υπό κανονικές συνθήκες είχε όλη την ενέργεια του κόσμου, αλλά άρχισε να νιώθει κούραση και να γίνεται ληθαργική.

Τότε εμφάνισε ένα άσχημο εξάνθημα στο πρόσωπο. Τα ούλα της άρχισαν να αλλάζουν χρώμα και ανησυχήσαμε πολύ».

Την 1η Απριλίου – 13 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της – η Lucy μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με θρόμβωση. Οι γιατροί της χορήγησαν φάρμακα αλλά η κατάσταση χειροτέρεψε. Στη συνέχεια έπαθε εγκεφαλικό.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στην εντατική και παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί έκριναν ότι τελικά δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για εκείνη και πρότειναν να βγει από τη μηχανική υποστήριξη στις 10 Απριλίου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα