Έρχονται τα δύσκολα: Άρχισαν οι αυξήσεις λόγω ηλιελαίου ‑ 1 ευρώ πιο ακριβά οι τηγανητές πατάτες

by Εύα Ζαχαριάδη

Έρχονται τα δύσκολα: Οι νέες τιμές στα τηγανητά

Την 25η Μαρτίου, όσοι πήγαν στις ταβέρνες, ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι τιμές στα τηγανητά φαγητά είχαν αλλάξει δραματικά πολύ.

Μέχρι 3 ευρώ το σουβλάκι στην Αθήνα

Η έλλειψη του ηλιελαίου και η αύξηση της τιμής του έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίες στην απόφαση να ανεβάσουν τις τιμές σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς από 14 ευρώ που έπαιρναν τα 10 λίτρα, πλέον το αγοράζουν στα 36.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που παρουσίασε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών, όπου η ιδιοκτήτρια μίας ταβέρνας αποκάλυψε πως από 3 ευρώ, έχει πάει την τιμή της τηγανητής πατάτας στα 4 ευρώ. Κοινώς υπήρξε μία αύξηση της τάξεως του 33% ενώ αναμένεται να υπάρξουν και νέες αυξήσεις τις επόμενες μέρες.

Γι’ αυτό και αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν τις τηγανητές πατάτες με πατάτες φούρνου, πατατοσολάτα και σκορδαλιά.

Έρχονται τα δύσκολα: Άρχισαν οι αυξήσεις λόγω ηλιελαίου ‑ 1 ευρώ πιο ακριβά οι τηγανητές πατάτες

Έρχονται δύσκολες καταστάσεις για καταναλωτές και εστιάτορες

Ενδεικτικά οι τιμές που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

Καλαμαράκια τηγανητά: Από 6,9€ στα 7,4€
Κολοκυθάκια τηγανητά: Από 3,9€ στα 4,9€
Κολοκυθοκεφτέδες: Από 4,9€ στα 5,9€

Ιδιοκτήτες ταβερνών, μάλιστα, καταγγέλλουν ότι συνάδελφοί τους έφτασαν στο σημείο να παρακαλούν για λίγο ηλιέλαιο, προκειμένου να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, καθώς η αγορά σημαντικών ποσοτήτων δεν ήταν εφικτή. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «στα 6 τηγανίσματα θέλω 3,5 ευρώ για να τηγανίσω μια μερίδα».

Ακτίδες αισιοδοξίας για το σουβλάκι

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελικούση, οι αυξήσεις δε θα κάνουν το σουβλάκι απαγορευτικό είδος για τον κόσμο καθώς ένα μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων θα απορροφηθεί από τους επαγγελματίες που δε θέλουν να χάσουν πελατεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιοχές της Αττικής η τιμή στο σουβλάκι, και συγκεκριμένα στο τυλιχτό, έχει συγκρατηθεί κάτω από τα 2,8 ευρώ. Άλλοι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι το τυλιχτό σουβλάκι έχει ήδη «καβαλήσει» τα 3 ευρώ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν